Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
15°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
15°C

Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire!

2024. április 23. 11:53 // Forrás: MTI
Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden. 

Közzétette idei első fellépőit a Gyárkert. A fesztiválhelyszín weboldalán már meg is indult a jegyértékesítés – az első 48 órában azonban csak a Veszprém Kártyával rendelkezők vásárolhatnak, a nagyközönség számára 25-én 11 órakor nyit a kassza. 

A Gyárkert idei felhozatalában többek között Ákos, Beton.Hofi, Dzsúdló, Geszti Péter, a Kispál, Korda György, Majka, a Tankcsapda és Rúzsa Magdi is szerepel.

A tavaly átadott Gyárkert Kultúrpark a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt részeként egész nyáron át tartó fesztivállal várta a vendégeket, és annyira sikeres volt, hogy felmerült a közönségigény a folytatásra. A veszprémi önkormányzat ezért a közelmúltban döntött arról, hogy a volt bútorgyár helyén létrehozott helyszínen folytatódnak a nyári koncertek.     A közleményben idézték Porga Gyulát (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármesterét, aki kiemelte: a Gyárkert Kultúrpark az EKF-év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a városiak szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. A nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni valójában az egykori bútorgyár területével, ezért hosszú távon terveznek vele.

A polgármester hangsúlyozta: idén is a zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig a piacinál alacsonyabb árakkal kell kalkulálniuk azoknak, akik belépőjegyet vásárolnak, a Veszprém Kártyával rendelkező helyi lakosok pedig 48 órával korábban juthatnak hozzá a jegyekhez.

Az üzemeltetésre a terület vagyonkezelője, a Veszprém 2030 Kft. írt ki pályázatot, amelynek nyertese a tavalyi üzemeltető Weekend Event Kft. lett. A tájékoztatás szerint a Gyárkert Kultúrpark június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. A következő hetekben a tavalyi fellépők közül Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, valamint Ákos újrázik majd, de Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans is színpadra lép nyáron Veszprémben. A programban helyet kapnak veszprémi zenekarok is.

A jegyértékesítés a Veszprém Kártyával rendelkező helyieknek kedden indul, csütörtöktől pedig már mások is vásárolhatnak jegyeket.

vehir.hu
további cikkek
Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül kultúra Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül A Művészetek Háza közreműködésével Temesvár, Varsó és Berlin után Veszprémben is kiállítást nyitott Beate Winkler alkotóművész és emberjogi aktivista. A helyspecifikus veszprémi installáció megvalósítása 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa évad keretében indulhatott el.   2024. május 4. 22:01 Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. 2024. május 3. 17:01 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. 2024. május 1. 21:09 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.