Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 2. Anita, Kármen
Veszprém
23°C
2024. június 2. Anita, Kármen
Veszprém
23°C

Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában

2024. május 13. 14:15
A Gizella-napok zárónapján, vasárnap a Hangvillában a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat is képviseltette magát. A gála színvonalas műsorára rendkívül sokan voltak kíváncsiak, mondhatni a csilláron is lógtak.

Nem véletlen volt nagy az érdeklődés, hiszen a szóban forgó közösség rendkívül erős, összetartó. A műsor megkezdése előtt Hegedűs Barbara alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki rávilágított arra, milyen nagy jelentősége van annak, hogy összetart a közösség, ez a térség életében rendkívül fontos.

A hagyományok őrzése elhanyagolhatatlan, már-már kötelesség, így a következő generációk megkapják az értékeket, a normákat, amelyeket majd ők is továbbadhatnak. Az elmúlt évtizedekben sajnos nagyon sok támadás érte az értékeket, viszont ahhoz, hogy stabilan tudjuk képviselni ezeket, tisztában kell lenni azzal, kik vagyunk, honnan jöttünk. Ezért is jók a gálához hasonló események, mert tovább mélyülhet az identitás – fogalmazott az alpolgármester.

Hegedűs folytatta: a város büszke a német hagyományokra, minden segítséget, támogatást megad, hogy az önkormányzatuk működni tudjon.

A színvonalas gála tovább erősítette a múlt elsajátítását, a nyelv, a kultúra, az identitás mibenlétét. A programon mindent képviseltek, ami a német hagyományokhoz kötődik, a nyelv, a ruházat, az énekek, a fellépők mind a német hagyományok előtt tisztelegtek.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.