Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Gondok és megoldások

2011. április 4. 20:20
Baumgartner Lajos és Némedi Lajos önkormányzati képviselők tartottak lakossági fórumot április 4-én az Ipariban.

Az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban szervezett fórumon a 9. és 10. számú választókerület problémáit vitatták meg, melyen jelen volt Porga Gyula polgármester és Schmidt István, az önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési irodájának vezetője.

A Bem utcában és a Festő utcában történő építési munkálatok régóta gondot okoznak az ott lakóknak. Az utcák egyirányúvá tétele miatt sok helyen kiszélesítették a járdát, valamint cserjéket szeretnének telepíteni. A Festő utca lakosainak így megszűnik a parkolási lehetősége. Ennek a problémának a megoldását kérték a jelenlevő képviselőktől.

Schmidt István elmondta, hogy mindenképpen egyirányúsítani kell az utat, a járda és az út között pedig zöld szakaszt kell telepíteni. Parkolási lehetőséget az utcán lejjebb alakítanak ki, de a lakók kérésére a műszaki tervek megengedik, hogy az érintett területen kettő parkolót létesítsenek. Ezzel azonban 600 ezer forinttal megemelkednek a költségek. A lakosok érdekét előtérbe helyezve Némedi Lajos az összeg felét finanszírozza képviselői keretéből, másik felét pedig egyéb forrásokból oldják majd meg.

A József Attila utca egyik társasházának lakosai abban kérték a körzet képviselőjének segítségét, hogy a tetőteret lakásként értékesíthessék. Rendelet szabályozza, hogy a belvárosi zöldövezetben egy társasházban hány darab lakás engedélyezett, így hiába tudnák eladni a tetőteret, nem építhetik be. A befolyt összegből a tetőcserét finanszíroznák a lakók, mivel ez is évek óta húzódó probléma. A jelen levő képviselők ígéretet tettek a probléma megoldására.

A József Attila utca lakosai nem csak ezzel az üggyel álltak elő a fórumon, hanem az utcában lévő vendéglátóhely működését is kifogásolták. A presszó ugyanis hajnali háromig tart nyitva, valamint kerthelységet alakított ki az üzemeltető, ami alig öt méterre van az egyik lakástulajdonos erkélyétől. A lakók ígéretet kaptak: a képviselők intézkedni fognak az ügyben.

A lakossági fórumon kérdést intéztek a polgármesterhez a Belvárosi Sportcsarnokkal kapcsolatban, mivel pletykák keringenek annak jövőbeni használatáról. Mind Porga Gyula, mind Némedi Lajos megnyugtatta az érdeklődőket, hogy a jelenleginél rosszabb feltételeket tartalmazó megállapodás nem várható. A beruházásokról keringő mondák pedig egyáltalán nem igazak.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.