Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb robbanás volt a fűzfői gyártelepen

2008. június 28. 14:39
Kisebb robbanás történt ma délelőtt a balatonfűzfői Nike Fiocchi pirotechnikai üzemében. A vizsgálattal ugyan még nem végeztek, de vélhetően valamilyen lőszer, robbanószer alapanyag robbant az ipari lőszergyár egy kisebb 20 négyzetméteres területén, személyi sérülés nem történt. A tüzet gyorsan eloltották az öt autóval helyszínre érkező tűzoltók.

22 fűzfői, péti, illetve veszprémi tűzoltó küzdött a lángokkal. Németh Vilmos őrnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese a Vehírnek elmondta, hogy a cellákra osztott raktár hetes cellájában történt a robbanás, de a mellette lévő 6-os és 8-as cellák is sérültek. A robbanás a környezetre közvetlen veszélyt nem jelentett, a veszélyes anyagok megfelelően voltak elzárva. A péti és veszprémi tűzoltók már elhagyták a helyszínt, a fűzfőiek jelenleg a szomszédos helyiségekből szállítják el a pirotechnikai eszközöket.

Nem ez volt az első robbanás a balatonfűzfői gyártelepen, ahol lőszereket, robbanóanyagokat és egyéb pirotechnikai eszközöket gyártanak. A gyártelep egyik másik üzemében néhány éve négy ember halt egy robbanásban.

Füssy Angéla
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.