Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zenél az utca

2011. július 11. 10:59
Több mint száz zenész és zenekar lép majd fel Veszprém utcáin és terein július 13. és 16. között a 11. Veszprémi Utcazene Fesztiválon.

Az utcákat járva lépten nyomon jobbnál jobb zenészekbe és zenekarokba ütközhetünk, az egész belváros egy táncoló, felhőtlenül szórakozó tömeggé válik.

A fesztivál helyszínei nem változnak, továbbra is a megszokott kisszínpadokon, a két nagyszínpadon és a várban lépnek fel a zenészek. A fesztiválon kilenc helyszínen lesznek színpadok felállítva. Az OTP, az Óváros téri és a „Veszprém Zenei” nagyszínpadok igazi sztárfellépőket vonultatnak fel. Többek között láthatjuk és hallhatjuk az Irie Maffiát, a Kiscsillagot, a Hollywoodo-t, a Hősöket, a Vad Fruttik zenekart és számos külföldi zenészt. A várban július 14. és 16. között lesznek programok, amelyekre belépőt kell váltani. Olyan zenészek látogatnak Veszprémbe, akik a világ bármely pontján sztárnak számítanak. A 20 utcazenész 4 különböző színpadon lép fel. A tét nem kicsi, hiszen az 1 millió forintos főnyereményen kívül a győztes meghívást kap Európa talán legnevesebb utcazenei megmérettetésére, a Ferrara Buskers-re.

Nagyszínpad

Július 13-án, szerdán indul a buli. Az Óváros tér nagyszínpadának zenei felhozatala is ehhez igazodik, hiszen mindjárt az első nap olyan zenekarokkal találkozhatunk, mint a Célia Mara és a Kiscsillag. A hét többi napján sem kell attól félnünk, hogy lapos lesz a hangulat, mivel ellátogat Veszprémbe az Electric Bazar, a Budzillus, a Tape Five, a Club des Belugas, a La Tresca és az I Skarbonari.

Az LB-Knauf nagyszínpad (Séd mozi) is tartogat meglepetéseket. Szerdán a Presence és a Leibniz Megafon, csütörtökön az LGT Emlékzenekar és a Rubber Puppet ft. Jamie Winchester, pénteken a Hollywoodoo és a Bluesberry, és végül, de nem utolsó sorban szombaton a Hősök és a Vad Fruttik lépnek színpadra.

Július 14-én, csütörtökön indul be az élet a várban, amikor megkezdődnek az OTP Nagyszínpad koncertjei. Először az Irie Maffia Sound System és a Fokn Bots, valamint a Gentleman & The Evolution lép majd színpadra. Pénteken őket követi a Tonino Carotne és a Los De Abajo, tehát valódi spanyolos estének nézünk elébe. Zárásképpen együtt szórakozhatunk szombaton a Desorden Público és a Roy Paci & Aretuska zenekarokkal.

Minden más

Idén második alkalommal valósítja meg a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a „beszélgetős” helyszínt a fesztiválon, ahol a média és a marketing nagyágyúit látják vendégül, lazításul pedig táncbemutatók várják az érdeklődőket.

Az elektronikus zene kedvelőinek találták ki az Utca/Kép/Zaj Elektronikus zenei színpadot, mely egy hatalmas, nyitott zajműhely. Aki elektronikus zenét barkácsoló „hálószoba művész”, az részt vehet a közös délutáni zenélésben, melyet minden este 4 elektronikus zenei koncert követ.

Ezen felül még számos visszatérő és új, ismert és ismeretlen előadó várja a szórakozni vágyókat ebben a pár napban. Részletes program itt olvasható.

Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.