Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szüksége van erre a városnak

2011. július 13. 20:30
Az utcazenétől jelentősen eltérő műfajjal, ám a fesztivál szerves részeként zajlanak a programok idén is a színház előtt.

Veszprémben ez az egyetlen alkalom, hogy – a főként fiatalokból álló társsaság – szabadtéren élvezze az elektronikus zenét – mondja Szollás Balázs programfelelős.


Szollás Balázs

– Nem csak a buliról szól ez a pár nap, nagyon sok helyi srác itt mutathatja meg, mire képes a keverőpult mögött, ráadásul több ezer embert szórakoztatva. Úgy döntöttünk, idén nem hívunk meg országos sztár DJ-t, inkább lokálpatrióta jellegű line up-ot vezetünk elő a DJ-színpadnál. Ezzel szeretnénk erősíteni a „mi fiainkat”, hiszen nem az számít, hogy mekkora nevek lépnek fel, inkább arra hajtunk, hogy akik ellátogatnak ide, jól érezzék magukat.

– Más zenék szólnak itt, mint egy klubban?

– A zenei összeállításnál figyelembe kell venni, hogy ez egy ingyenes fesztivál, nincs egy bizonyos réteg, akiknek keverünk, szélesebb igényt kell kiszolgálni. Éppen ezért mindenki kicsit szabadabb szellemben áll hozzá a szettjéhez, nem a megszokott zenéket játssza, elővesz régebbi dallamokat is, lazábban válogatja a lemezeket. Az évente növekvő látogatottságon látszik, jól állítjuk össze a műsort. A fejlesztések sem maradnak el, látványban és hangzásban kínálunk valamivel többet, mint korábban, illetve a szigorúbb biztonsági szabályoknak is meg kell felelnünk.

– Mit jelent számodra ez a hosszú hétvége?

– Az Utcazene Fesztivál elengedhetett része Veszprém életének, egy éve várja mindenki, hogy újra elérkezzenek ezek a napok. Nem csak a helyiek kikapcsolódását segíti ez a négynapos buli, hanem rengeteg turista, ismerős érkezik, hogy változatos zenei csemegét hallgassanak csütörtöktől vasárnapig. Szüksége van erre a városnak.

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.