Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fejlesztési tervek az új igazgatótól a családsegítőnél

2008. július 12. 10:00
A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ élére új vezetőt választottak, Horváthné Kecskés Diána – az eddigi igazgatóhelyettes - lett az új intézményvezető. Szakmai programja, fejlesztési ötletei, új elképzelései alapján esett rá a képviselőtestület választása.

Veszprém közgyűlése június 26-án döntött a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetéséről. A határidőig 5 pályázat érkezett. A benyújtott pályázatok közül 2 formai hibás volt, mert nem felelt meg a pályázati kiírásban rögzített feltételeknek. A három intézményvezetői állás betöltésére alkalmas pályázó közül azonban Horváthné Kecskés Diána szakmai programját és fejlesztési elképzeléseit tartották a legszínvonalasabbnak, és a legjobbnak ─ mondta Porga Gyula alpolgármester. A testületi ülésen 21 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett, egyhangú döntéssel az eddigi megbízott igazgatót, Horváthné Kecskés Diánát nevezte ki a képviselő-testület a Családsegítő igazgatójának. Megbízása 2008. szeptember 1-jétől 2013. augusztus 31-ig tart. Benyújtott pályázatáról személyesen kérdeztük.

Mire helyezte a hangsúlyt pályázatában?

─ A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ 8 éve működő intézményként. 2007 októberétől én töltöttem be az igazgatóhelyettesi posztot. Innentől betekintést nyertem az intézmény vezetésébe. Pályázatomban három erősségemet emeltem ki, amelyekre építeni lehet. Ismerem az intézmény hagyományait, munkamódszereit, a dolgozókat, valamint az ellátottak körét.

Milyen fejlesztési tervei vannak, min szeretne változtatni?

─ Elsősorban szeretném megőrizni és folytatni az eddigi jó hagyományokat, programokat. A még hiányzó közösségi, szociális munkát szeretném bevezetni. Értem ez alatt a nagyszabású közös rendezvényeket, melyekre bárki ellátogathat. Ennek szellemében rendeztük meg nemrég a „baba-börzét”. A programra több mint 100 baba és családja jött. Ehhez hasonló még több rendezvényt szeretnék útjára indítani. Szeretnék egy közösségi életet kialakítani a hasonló élethelyzetű emberek között, ahol új barátságok kötődhetnek, ismerkedhetnek egymással a tagok, családok.

─ Milyen célja van, mit szeretne elérni?

─ Szeretném elérni, hogy intézményünk a városban központi szociális szerepet, a többi speciális intézmény felé pedig közvetítői szerepet töltsön be. Nagy előrelépést jelentene, ha pályázatunkkal elérnénk, hogy gyermekjóléti módszertani intézménnyé váljunk. Ezt a feladatkört az elmúlt 8-9 évben Balatonkenese látta el, szeretnénk átvenni a megtisztelő feladatot, melyre a közgyűlés is alkalmasnak talál minket. Ez azt jelentené, hogy a megye többi hasonló intézményének a szakmai munkáját mi ellenőriznénk, segítenénk, támogatnánk őket. Nagy segítség lenne számunkra, ha az Új Magyarország Fejlesztési Tervére benyújtott pályázatunk sikeres lenne. Ezzel 36 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnánk, melyből az épület hátsó részén lévő két közösségi termem teljes körű felújítására kerülne sor, valamint az udvarra tudnánk játékokat venni.

─ Mennyiben fog eltérni munkája az eddigitől?

─ Eddig családgondozói tevékenységet is elláttam, sajnos, erre ezek után már nem lesz lehetőségem. Sokkal nagyobb felelősség hárul rám.

Milyen programok várják a gyerekeket a nyáron és év közben?

─ Ezen a héten indult nyári táborunk, melyben hetente 20 gyermekkel foglalkozunk. Három turnust indítottunk. Az első és harmadik héten kisgyerekeknek tartunk napközis tábort, míg a második hét bentlakásos, Balatonszőlősön, és a serdülők vehetnek részt benne. A táborok díjmentesek, az étkeztetést, útiköltséget mi álljuk. A legfontosabb számunkra, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Évközben kéthetente vannak különböző klubok, ahol általában 10-15 résztvevő gyűlik össze. Van kölyökklub, az idősebbeknek ifi klub, van filmklub, és pályaorientációs klub, ami a fiatalok pályaválasztását segíti.

 

Kintli Tímea

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.