Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
17°C

Hornyák Dóra Veszprémben!

2011. november 23. 14:53
A felnőtt válogatottnál is számításba vett 19 esztendős irányító-átlövő az idény végéig aláírt a Veszprém Barabás KC együtteséhez.

A Debrecenből érkező játékos 2012 nyaráig érvényes szerződést írt alá a női kézilabda élvonalban szereplő veszprémeikhez. A hírt a bakonyi klub évadó elnöke, Barabás Árpád jelentette be szerda koradélután a Március 15. utcai sportcsarnok klubhelyiségében.

Gyurka János – aki a junior válogatottnál korábban már dolgozott együtt a tehetséggel – céltudatos játékosként jellemezte az együttes szerzeményét, majd hozzátette: Dóra képességeit kiválóan mutatja, hogy 19 esztendősen már a felnőtt kerttagságig jutott.

A vezetőedző elmondta, hogy mindhárom belső pozícióban és védekezésben is számít a fiatal kézilabdázóra, akinek a játéktudását tekintve nem lehet nehéz feladat a beilleszkedés az új környezetbe, illetve a Barabás KC játékszerkezetébe.


Horyák Dóra a 88-as számú mezt választotta

A sportoló jelenleg még sérüléssel bajlódik, az tehát csak orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy a hátralévő idei három fordulóban pályára léphet-e új csapatában.

Hornyák Dóra arra kérdésre, hogy miért éppen a veszprémieket választotta, elmondta, hogy ez az a csapat, ahol rendszeres játéklehetőséget kaphat és ez az a közösség, ahol jól érezheti magát.

Az irányító-átlövő a negyedik játékos, akit a közelmúltban a hajdúságiaktól a bakonyiakhoz tette át a székhelyét. A VBKC igazolása biztos abban, hogy egykori debreceni, jelenleg válogatott csapattársai – Kiss Éva, Bulath Anita és Juhász Gabriella – sokat segíthetnek a beilleszkedésében. Azt az újságírói kérdést azonban nem kívánta kommentálni, hogy miért hagyják el sorozatban meghatározó játékosai a piros-fehéreket.


Gyurka János: A cél a hat pont megszerzése

Gyurka János röviden beszélt az együttes előtt álló célokról, feladatokról is. Elhangzott, hogy az alakulat az idei három bajnokiján szeretné begyűjteni mind a hat pontot, ugyanakkor az is fontos, hogy a roppant nehéznek ígérkező januári időszakra megfelelő fizikai és mentális állapotba kerüljön a társaság.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.