Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 3. Klotild
Veszprém
17°C
2024. június 3. Klotild
Veszprém
17°C

Múltbatekintő – Az 1848-as emlékmű

2012. március 14. 21:22
Az ünnep alkalmából készült Múltbatekintőben látható képek az 1848-as emlékmű eredeti helyét és állapotát örökítik meg, amely valamikor a belvárosban, a Kossuth Iskola előtt állt.

 Az emlékművet 1948-ban állították a szabadságharc 100. évfordulójára, majd a képeken is látható vasúti híd lebontása és a Budapesti út nyomvonalának átalakítása/kiszélesítése után "áttelepítették" a Dózsa-térre. 

Balassa Gergő
további cikkek
Közösségek épülnek Közösségek épülnek Aktív hétvégét tudhatnak maguk mögött több veszprémi városrészben: Szabadságpusztán szombaton, a Füredidombon vasárnap rendeztek közösségi összejövetelt. tegnap 19:57 Amiről az időjárás mesél - Tündék nyitották a meteorológiai nyarat Amiről az időjárás mesél - Tündék nyitották a meteorológiai nyarat Június 1-én a légiesen bájos nevű hölgyek, a Tündék nyitották a meteorológiai nyarat, a gabonatermés és az aratásra való felkészülés hónapját. „Júniusi derült ég – bőség, júniusi sár – szükség.” – olvashatjuk a régi kalendáriumban, amely így figyelmeztette rímbe szedett tanácsaival Szent Iván havában a gazdaembert: „Tisztán tartsd a fákat, vigyázz a gyümölcsösre, hogy a javát hernyó – madár el ne költse. Karózva, indát tördösve, gyomlálva, készítsd a szőlőt másodkapálásra.” tegnap 14:01 Orbán Viktor: foglaljuk el Brüsszelt! Orbán Viktor: foglaljuk el Brüsszelt! A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjeit javasolta Brüsszelbe küldeni a miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a Margitszigeten. 2024. június 1. 16:24 Az alsóörsi strandon is kedvezményt ér a Veszprém-kártya Az alsóörsi strandon is kedvezményt ér a Veszprém-kártya Az alsóörsi strand is csatlakozott azon szolgáltatók köréhez, akik kedvezményt biztosítanak a Veszprém-kártya tulajdonosoknak. 2024. június 1. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.