Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A nap zenekara: Bogoz

2012. július 7. 9:15
A budapesti Bogoz együttes tagjai leszögezik, hogy a zenekaruk se nem pop, se nem alter. Egyszerűen könnyűzenét játszanak. Csével, Tibivel és Patrikkal, a zenekar tagjaival beszélgettünk.

– Eddig hogyan telik az Utcazene?

– Nagyon jól! Imádjuk az egész hangulatát. A nagy meleg miatt lementünk ma a Balatonra is. Sajnos mire visszaértünk, már ugyanúgy melegünk volt, de azért megérte.

– Jövőre tervezitek, hogy ismét eljöttök?

– Ha meghívnak minket fellépőként, mindenképp itt a helyünk. Ha meg nem, akkor csak sima szemlélődőként leszünk itt.

– Muszáj megkérdeznem, a neveteknek van köze a 30Y Bogozd ki című számához?

– (Csé, Tibi és Patrik hangosan felnevetnek) Nem te vagy az első, aki megkérdezi. Csak annyit árulhatunk el, hogy nincs semmi köze az együttes nevének a 30Y-hoz. Majd ha a zenekar világhírű lesz, és a csapat a fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli, lerántjuk a leplet erről a titokról.

– A koncerten bedobtatok valamit a közönség közé…

– Igen, minden koncertre viszünk egy színes bogot, amit odaadunk a közönség valamelyik tagjának.

– Csak nem erről neveztétek el magatokat?

– Nem, a név már megvolt. Ez az osztogatás később jött.

– Láttam, mást is osztogattatok…

– Igen. Van i saját kis matricánk, amiből bárki kérhet. Ezer darabot hoztunk, gondoltuk, elég lesz. Jól ledöbbentünk, mikor az első napon elfogyott több mint a harmada. Gyorsan „utángyártottunk”, elő kellett szedni a régi logós matricákat.

– Eddig milyen koncerten voltatok? Mit terveztek még megnézni?

– Eddig voltunk a Magyar Császári Pillanatműveken, Soultrampsen, 30Y-on, a Kiscsillag koncerten pedig pacsiztunk Lovasi Andrással. Amire tervezünk menni, az pedig az Európa Kiadó.

– Születtek új barátságok?

– Igen, főleg a közönség néhány tagjával lettünk nagyon jóban.

– Milyen terveitek vannak a jövőt illetően?

– A nyáron elkészítünk egy nagylemezt. Ha minden igaz, ezt már ősztől lehet is hallgatni.

– Üzentek valamit a fesztiválozóknak?

– Azt hogy szavazzanak ránk, amíg nem késő! Ja, és hogy Patrik az 1072-es szobában lakik:)
 

Horák János
Kovács Bálint
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.