Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pozitív hozzáállás és a zene szeretete

2012. július 8. 9:00
Tanár és diákja nyerte meg az idei közönség és szakmai díjat az Utcazene fesztiválon. Pátkai Rozina és Hangácsi Márton hatalmas hangszervásárlásba kezd. Jövőre meg is mutatják.

– Egy barátomtól kaptam ajándékba egy jazz-lemezt, és teljesen beleszerettem a műfajba – mondta el érdeklődésünkre az Utcazene fesztivál közönségdíjas fellépője, Pátkai Rozina szombaton este a győzteseknek járó gálafellépést követően. A színpadon nem volt egyedül, Tóth Mátyás gitárral, Cseh Balázs pedig dobbal kísérte énekét a fesztivál alatt.

A konzervatóriumban tanuló, majd ott tanárként dolgozó ifjú hölgytől megtudtuk, tartalmasan teltek az elmúlt napok. – Nagyon jó ez a fesztivál, rengeteg kedves emberrel és pozitív visszajelzéssel találkoztunk. Nagyon hálás vagyok a közönségnek – mondta örömét nem titkolva. Másodszor járt az utcazenén, de biztos, hogy jövőre is találkozhatunk vele, lenyűgözte, hogy mennyi műfaj megfér egymás mellett az utcákon. Az 500 ezer forintot visszafordítja a zenélésbe, hangszervásárlásba kezd. S minek köszönheti a rengeteg szavazatot? – Pozitív hozzáállás, a zene szeretete, lazaság – talán ezek együttesen, nem tudom – sorolja mosolyogva.

A szakmai zsűri Hangácsi Mártonnak ítélte oda a díjat és a félmillió forintot. – Egy hasonló kecskeméti fesztiválról utaztam ide. Négy éve látogatom a fesztivált, főként versenyen kívül zenéltem eddig. Azzal a céllal érkeztem, hogy jól érezzem magam, eszméletlen, amit ez a város nyújtani tud ebben a négy napban – véli a Zalaegerszegen született gitáros, akit egyébként a közönségdíjas Pátkai Rozina is tanított a kőbányai konziban.

– Akkor jó egy zene, ha nem csak azt adjuk elő, amit megtanultunk, hanem a tapasztaltunk is benne van. Többnyire a saját dalaimat játszom, abból ismerhetnek meg az emberek, mert mindnek mondanivalója van. Amikor színpadra lépek, az az elsődleges szempont, hogy az első dal felcsendülésekor meztelenül lássanak az emberek, megismerjenek – avatott be a kulisszatitkokba. Hozzátette, a nyereményt honoráriumnak tekinti, a munkája elismerésekén, ennek megfelelően hangszerekre költi majd a megszerzett összeget, és jövőre ismét ellátogat hozzánk.
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.