Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Kapunyitási Pánik Fesztivál Zánkán

2012. augusztus 24. 16:21
A pályakezdés nehézségeivel küzdő és az előtt álló fiatalokat várnak a zánkai Új Nemzedék Központba, ahol pénteken megkezdődik a háromnapos Kapunyitási Pánik Fesztivál.

Mi is az a kapunyitási pánik? A fesztivál honlapja segít értelmezni a fogalmat. „A 21-35 éves korosztályt érintő válság. A köztudatban az él a fiatalokról, hogy nincs semmi gondjuk, hiszen előttük az egész élet. A kapunyitási pánikban szenvedőknél épp ez a probléma: a rájuk váró rengeteg döntés és kérdés.

Szorongás, csalódottság, bizonytalanság: ezek az érzések jellemzik a pályakezdők nagyobb részének lelkiállapotát, amikor szembesülnek azzal, hogy ki kell lépniük az iskola biztonságos falai közül a munka világába, és el kell köteleződniük valamilyen szakma vagy hivatás mellett. A kapunyitási pánik azokat a fiatalokat érinti, akik félnek szembenézni a munkavállalás nehézségeivel, kirepülni a családi fészekből, belevágni a családalapításba, egyszóval félnek elkezdeni önálló életüket.”


Fotó: kapunyitasipanikfesztival.hu

A Balaton-parti központban megrendezendő szabadtéri workshopon szakemberek segítik a fiatalokat a pályakezdéssel kapcsolatos problémák kezelésében. A résztvevők előadásokat hallhatnak arról, hogy a nappali vagy a levelezős képzéseket érdemesebb választani, hogyan nyerhetnek el külföldi ösztöndíjakat, milyen alapszabályai vannak az álláskeresésnek, hogyan szerezhetnek szakmai tapasztalatot. Bemutatkozik az Új Nemzedék Program is, amiről Mihalovics Péter miniszteri biztos tart előadást szombat délelőtt.

Nincsen fesztivál zene nélkül, ez Zánkán sem lesz másképp: a nappali workshopok után esténként népszerű zenekarok szórakoztatják a résztvevőket. Pénteken a Kelemen Kabátban, az Animal Cannibals, Tóth Gabi, Fluor, a Sugarloaf és Tom Noize lépnek színpadra, szombaton pedig a Hősök, Johnny K. Palmer, a Children of Distance, az Anima Sound System, Korda György és Balázs Klári felelnek a hangulatért.

A kapunyitási pánik leküzdésében olyan emberek is segítenek a fiataloknak, akik egy egész országnak mutattak jó példát, délutánonként ugyanis bárki találkozhat a londoni olimpián szereplő sportolókkal is.

A fesztivál mindkét napján ingyenes a részvétel – sőt, a szervezők térítésmentes sátorozási lehetőséget is biztosítanak a helyszínen. Bővebb információk és részletes programterv a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán találhatók.

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.