Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új buszjárat nyár közepétől Veszprémben

2008. április 16. 22:01
Lakossági fórumon vitatták meg a Buhim-völgyben élők, milyen útvonalon járjon az új forgalomba állítandó busz. A Buhim-völgyiek Baráti Köre néhány hónappal ezelőtt kezdeményezte, hogy ezt a városrészt is vonják be a tömegközlekedésbe. Azóta a kérdést megvitatta a városfejlesztési bizottság, majd a Balaton Volánnal is egyeztettek. A mai fórumon megjelent Debreczenyi János polgármester, Brányi Mária, a városfejlesztési bizottság elnöke, Mihalovics Péter, dózsavárosi önkormányzati képviselő, dr. Bősze Ferenc, a Buhim-völgyiek Baráti Körének elnöke, valamint a Balaton Volán vezérigazgatója, Csima László és helyettese is.
Az új buszjárat vélhetően a nyár közepétől indul majd, s naponta hétszer óránként. Az elfogadott útvonal szerint a busz a Megyeháza térről indul majd, első megállója a Színházkert, ezt követi a Brusznyai utca, a Veszprém Hotel parkolója, az autóbuszállomás, a Kopácsi utca, a Deák Ferenc utca. Végighalad a Pajta utcán, a Dózsa téren, a Jókai utcán, és visszaérkezik a Megyeháza térre.



A lakossági fórumon egyedül a Pajta utcaiak tiltakoztak a tervezett útvonal ellen, de miután kipróbálhatták az autóbuszt, elszállt minden aggodalmuk, és így döntő többséggel a lakók támogatták az elképzeléseket. A Balaton Volán a Buhim-völgyi útvonalra egy teljesen új autóbuszt rendszeresít, a jármű 18 ülő és 15 állóhellyel rendelkezik, mellyel tökéletesen kielégíti majd az igényeket. Csendes és komfortos.



Ez az autóbusztípus, melyből amúgy ez lesz az első Veszprémben, ötvenmillió forintba kerül. Székesfehérváron és Zircen fut még belőlük. Az új busz árát, az említett ötvenmillió forintot a Balaton Volán saját forrásaiból fedezi.
Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.