Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Július végétől megszűnik az analóg sugárzás

2013. július 5. 21:18
A digitális átállás július 31-én zárul le Veszprém megyében – tudhattuk meg a pénteki sajtótájékoztatón a városházán.

Zsuppán Attila, az NMHH kommunikációs igazgatója elmondta, a digitális átállás országosan két ütemben zajlik. Veszprém megyében az első ütemben, azaz július 31-én szűnik meg az analóg sugárzás.

A digitális sugárzás előnyei, hogy 3 helyett 7 csatorna fogható majd ingyenesen, valamint három rádióadó. A kép és hangminőség jelentősen jobb lesz, emellett igénybe vehetők majd olyan szolgáltatások, mint például a gyerekzár, a változtatható nyelv, vagy az elektronikus műsorújság. A kommunikációs igazgató figyelmeztetett, azokat érinti a digitális átállás, akiknek jelenleg a televíziójukon csak a három ingyenes analóg adó jön be, vagyis nem valamelyik kábelszolgáltatón keresztül tévéznek.

Vári Péter, az NMHH műszaki főigazgató-helyettese közölte, az érintett állampolgárok csak akkor tudnak július 31 után is tévézni, ha a készülékük képes a digitális sugárzás fogadására, vagy beszereznek egy jelátalakítót, más néven set-top-box-ot. Hozzátette, a vételi viszonyok miatt lehetséges, hogy szükség lesz egy új antenna beszerzésére is. Aki ezt az utat választja, az a set-top-box megvásárlása után továbbra is ingyenesen veheti igénybe a műsorszolgáltatást. Új készüléket senkinek sem kell vásárolnia, de ha valaki mégis egy televízió vételén gondolkodik, annak érdemes olyat választania, amibe be van építve a jelátalakító.

Karl Károly, a hatóság hírközlésfelügyeleti főosztályvezetője elmondta, az NMHH ingyenesen szereli be a digitális vételi eszközöket az arra igényt tartó rászorulóknak. A megyében 2585, míg Veszprém városában 131 háztartás igényelte ezt a szolgáltatást.

Porga Gyula polgármester méltatta az NMHH és a város együttműködését. A magyar televíziózás mérföldkőhöz érkezett, amihez elengedhetetlen volt a partnerség a hatóság és az önkormányzat között. Az átállás következtében egy viszonylag alacsony kezdeti befektetés után több csatornát foghatnak majd az állampolgárok, ráadásul jobb minőségben. A polgármester elmondta, aki most szembesült a digitális átállással, még annak is van három hete, hogy megtegye a szükséges lépéseket.

Horák János
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.