Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fellélegezhetnek a bakonyi falvak

2013. július 9. 19:01
Nyolc település vezetője vehetett át kedden bizonyságlevelet az önkormányzati adósság konszolidációjáról Veszprémben.

A polgármestereket dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a rendszerváltáskor kialakult önkormányzati rendszer sokáig jól működött. Húsz év után azonban időszerűvé vált a rendszer felülvizsgálata, és kiderült, hogy a települések jelentős adósságot halmoztak fel.

A helyzet megoldására a kormányzat azzal a döntéssel reagált, mely szerint az ötezer főnél kisebb települések teljes adósságát, míg az ennél nagyobbak esetében az adósságállomány maximum hetven százalékát átvállalja az állam.

dr. Navracsics Tibor és Boriszné Hanich Edit, Olaszfalu polgármestere

Kedden nyolc polgármester vehetett át bizonyságlevelet a miniszterelnök-helyettestől Veszprémben. Az átvállalt adósság mértéke településenként a következő:

  • Bakonynána 13 millió forint
  • Öskü 20,9 millió forint
  • Nemesvámos 46,23 millió forint
  • Herend 258,7 millió forint
  • Dudar 16,34 millió forint
  • Eplény 9,11 millió forint
  • Jásd 5,9 millió forint
  • Olaszfalu 15,6 millió forint

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Új otthonfelújítási programot indít a kormány az 1990 előtt épült lakóházak korszerűsítésére Új otthonfelújítási programot indít a kormány az 1990 előtt épült lakóházak korszerűsítésére Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére: egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe, amelynek fele kamatmentes hitel, másik fele vissza nem térítendő támogatás - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján. 2024. április 5. 15:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.