Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rozé, Rizling és Jazz Napok ajánló – Július 20

2013. július 11. 14:56
Szombat este otthon ülni mikor megy a Rozé, Rizling, és Jazz Napok az Óváros téren? Az ajánlóban három indok, amiért érdemes kimenni.

18:00 - Swing-swing

Veszprém zenei életének immár 20 éve aktív szereplője a Swing-swing együttes, amely - ahogy neve is mutatja - a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor, és műsorát erre építve a teljes XX. századot felölelve mutatja be a legnépszerűbb zeneszerzők, előadók  dalait. A zenekar tagjait az együtt zenélés öröme és érdekessége hozta és tartja össze, amelyek alapja, hogy a műfaji kötöttségeket és a játék szabadságát ötvözve mindig képes a megújulásra, a teremtésre, legyen szó komponált többszólamúságról vagy éppen improvizációkról.
"How my heart is singing, while the band is swinging" - szól a dal, és reméljük közönségünkből is sokan ezzel az érzéssel fogják hallgatni műsorunkat a "Rozé, Rizling, és Jazz Napokon", Veszprémben.

A zenekar tagjai:
Bankó Mónika (ének)
Dely Viktória (ének)
Kapor Ágnes (ének)
Bélafi László (szaxofon, ének)
Gömbös Károly (zongora)
Nyakas Krisztián (basszusgitár)
Palkovics György (dob)
Vecsey Ervin (klarinét)
Vonderviszt Lajos (zongora)

20:00 - Szűcs Gabi és Zenekara

Szűcs Gabit az igényes zenét szeretők, hallgatók valószínűleg már jól ismerik. A Cotton Club Singers együttes alapító tagjaként 13 évig a zenekar tagja volt, ebben a formációban számos hazai és külföldi díjat nyertek, az együttes tagjaként Gabi az év Jazz zenekara kategóriában eMeRTon-díjas énekesnő lett.
2007 óta saját zenekarával, szólóban énekel. A váltás egy új zenei világ felfedezését, és művészi személyiségének kibontakoztatását hozta, nem elfordulva azonban a jazztől, a swingtől,a legnemesebb értelemben vett szórakoztató műfajtól sem.

Repertoárján szerepelnek a jazz, a blues, a pop műfaj legnagyobb slágerei olyan jellegzetes, egyedi feldolgozásban, ami a legkülönbözőbb zenei műfajokat is közös nevezőre hozza. Koncerteken, és rendezvényeken kívül, a kisebb klubokban PIANO SONGS című műsorával lép fel, ahol a meghittebb, bensőségesebb atmoszférát a zongora-ének duó garantálja.

Szűcs Gabi önálló műsorának repertoárján jól megfér egymással Ella Fitzgerald, Liza Minelli vagy Amy Winehouse legnagyobb slágerei, a klasszikus jazz-standardektől a blues-on át a legismertebb örökzöldekig mindazon dalok, amelyek ennek a műfajnak legszórakoztatóbb, legmeghatározóbb dalai. Mindezt egy egységes, jellegzetes hangszerelés fogja át, melynek meghatározó szereplői a Gabi mögött álló zenekar: zongora, bőgő, dob, gitár, amelyet nagyobb eseményeken fúvós-szekcióval is kibővül, így garantált a dinamikus, erőteljes és szórakoztató műsor.

22:00 - Pribojszki Mátyás Band

“Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel.”(Jávorszky Béla Szilárd – író, zenei szakújságíró)

A Pribojszki Mátyás Band zenéje újrapozícionálja a szájharmonikát, mint hangszert és a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat. Megmutatja, hogy ez a különlegesen intim szólóhangszer a tradicionális blues műfaján túl is nyújt zenei felfedezésekre váró új ízeket, korosztálytól függetlenül.

Az együttes tagjai több tucat hazai és külföldi lemezen hallhatóak zenekari tagként, vagy meghívott stúdió zenészként. Pribojszki Mátyás a hazai könnyűzenei élet kiválóságainak lemezein és koncertjein is rendszeresen meghívott vendég, így az elmúlt években olyan nagyszerű előadókkal játszott együtt, mint Tóth Vera, Caramel, Bartók Eszter, Pély Barnabás, Szabó Eszter, Kontor Tamás, a Club 54, Unisex, a Kowalsky meg a Vega, Dévényi Ádám, a KFT zenekar, valamint a Hobo Blues Band. A nemzetközi fellépéseken pedig olyan igazi világsztárokkal, mint Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Otis Grand, Howard Tate, Paul Lamb, Andy J. Forest, Herbie Goins, Ian Siegal, Enrico Crivellaro, Mike Sponza, ill. Jean–Jacques Milteau, aki a zenekar “Flavours” c.lemezének ajánlójában, Mátyás stílusteremtő játékát méltatja.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.