Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rozé, Rizling és Jazz Napok ajánló – Július 21

2013. július 11. 15:14
Közeleg a Rozé, Rizling és Jazz Napok vége. A fesztivál három rendkívül izgalmas koncerttel búcsúzik a közönségtől.

18:00 - Gömbös Quartet

20:00 - Gyöngyhalász latin zenekar

Ha vonz a karibi hangulat, akkor se rohanj Kubáig, elég, ha ellátogatsz a Gyöngyhalász latin zenekar koncertjére, ahol garantált a Cuba Libre hangulat, egy kis latin érzés a szürke hétköznapokban.

Repertoárjukban nemcsak kubai zenék szerepelnek, játszanak dalokat Közép- és Dél-Amerika szinte valamennyi országából, Spanyolországból és a Kanári-szigetekről is.

Fellépéseiken sorra kerülnek a kedvelt és ismert latin dalok (Guantanamera, Bamboleo, Buena Vista Social Club-nóták), de játszanak „saját gyűjtéseket” is pl. a Kanári-szigetekről, Peruból, Bolíviából. Kedvenc ritmusaik a cumbia, rumba, son, cha cha cha, bolero, guajira, isa, huayno, joropo...

Egy-egy koncert alkalmával a spanyol nyelvű ének mellett megszólal a zene alapját képező spanyolgitár (Búzás Csaba), fuvola, quena (Buzás-Jáger Anikó), az elengedhetetlen konga és afro-latin ütős társai (Szakáll Béla) és nem utolsó sorban az előadást Rauscher Géza virtuóz gitárjátéka színesíti.
A közreműködők (Horváth Árpád - pánsíp, quena, hegedű, Horváth Károly - timbalez, Nyakas Krisztián - nagybőgő) megjelenése igazi nagyzenekari hangzást kölcsönöz a latin zenének.

22:00 - Heinz Gábor Biga

Az élete nagy részét a zene tölti ki. A Föld számos országának kis és nagyszínpadain volt lehetősége zenélni - 6 évig Mallorca-n, valamint 2 évig luxushajókon zenélt, de megfordult Portugáliában, Norvégiában, Angliában és Afrikában is.
Nem tűnt azonban el a hazai zenei életből sem. Számos produkció háttérmunkáiban tevékenykedett session zenészként. Csak néhány név, akikkel az elmúlt években dolgozott: Dobrády Ákos, Hevesi Tamás, Ádok Zoli - Eurovízió 2009, Torres Dani, Gáspár Laci, Balássy Betti, Varga Feri, Varga Viktor).
Sok zenekarban megfordult, rengeteg ” íz” ragadt rá az évek során, több stílusban is sikerült kipróbálnia magát. Így kezdett formálódni, körvonalazódni a saját, önálló stílusvilága.
2012-ben az Eurovíziós dalfesztiválon hatalmas meglepetést okozva bejutott a legjobb 4 közé. Biga és dala azóta rendkívüli népszerűségnek örvend. A Learning to let go a 2012. legjátszottabb dala volt a rádiókban.

Közreműködnek:
Balogh László - dob
Baranyi Gergő-basszusgitár‬
Juhász Attila „Jack” - zongora

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.