Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

VeszprémFest ajánló – július 19

2013. július 15. 13:09
Pénteken Nigel Kennedy, a klasszikus zene fenegyereke bűvöli el a közönséget hegedűjátékával este 9-től a Szentháromság téren.

Nigel Kennedy, brit hegedű - és brácsaművészt a világ egyik vezető hegedűvirtuózaként tartják számon. Egyedülálló tehetsége friss energiát hozott a klasszikus- és kortárs zeneirodalomba. A művész elmondása szerint „ars poeticájának” érzi a komolyzene népszerűsítését, különösen a fiatalok körében. Nigel Kennedy a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel, mint a legtöbb eladott klasszikus lemez előadója. Ezt a rekordot az 1989-es Vivaldi: A négy évszak című felvételével érte ezt el.

A klasszikus zene mellett a jazz Kennedy másik szenvedélye. A 2009-ben megjelent A Very Nice Album hűen tükrözi különc, egyéni felfogását –  Nigel egy rá jellemző, merész kirándulást tett, immár nem a klasszikus zenében. Míg korábbi Bluenote albumán klasszikus jazz szerzők műveit dolgozta fel, a Very Nice Albumon már saját szerzemények és improvizációk szerepelnek. 2010-ben SHHH! címmel jelent meg a Nigel Kennedy Quintet legutóbbi lemeze, amelyen főként eredeti Kennedy szerzemények hallhatók.

Kivételes karrierjének és sokszínű nemzetközi televíziós szerepléseinek köszönhetően a művész világszerte a média érdeklődésének középpontjába került. Nyilvános és privát koncerteket adott az angol királyi családnak, s művészetét számos díjjal ismerték el (az Év férfi zenésze a UK Brit Awardson, Vivement Dimanch-Díj, számos Echo-Díj, Grammy-díjak, Svájc Arany Rózsája stb.).

Közreműködnek:

Nigel Kennedy
Marian Mexicanu - harmonika
Doug Boyle - gitár
Yaron Stavi - basszusgitár
Krzysztof Dziedzic - dob

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.