Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

VeszprémFest ajánló – július 20

2013. július 15. 13:31
A VeszprémFest utolsó koncertjét egy szélesebb körben is ismert zenész, Craig David adja szombaton este kilenctől a Szentháromság téren.

Craig David karrierjét az Artful Dodger zenekar indította el azzal, hogy miután megnyert egy dalszövegíró versenyt, beajánlotta a menedzseréhez. A zenész 2000-ben, mindössze 19 évesen robbant be a köztudatba a Fill Me in című számmal, amit két nagy sikerű kislemez követett. Első albuma 2001-ben jelent meg Born to do it címmel. A lemez sikere hatására Craig David gőzerővel kezdett dalokat írni, és így született meg a Slicker Than Your Average (2002), The Story Goes (2005), és a Trust Me (2007). Mindhárom album platinalemez lett.

2013 februárjában Craig világturnét jelentett be, melynek során Indonéziát, Ausztráliát, Európát és Angliát érintve ad koncerteket. Jelenleg következő, már nagyon várt stúdió albumán dolgozik, melynek megjelenése még ez évben várható.

Az eladott albumok és megnyert díjak mellett Craig részt vett a brit popzene megújításában is. Évekkel azelőtt, hogy Tinchy, Chipmunk vagy N-Dubz feltűnt volna a Radio 1-en, Craig már többfajta stílussal megjárta az angol listákat; ide értve a UK garage-től kezdve a lecsupaszított akkusztikus hangzáson át az elketronikus beütésű R&B-t. 13 top 10-es dalával, köztük a  Fill Me In, 7 Days, Walking Away, What’s Your Flava, Hot Stuff (‘Let’s Dance’), valamint Stinggel közös óriási duettje, a Rise and Fall révén Craig neve eggyé vált a megkérdőjelezhetetlen üzleti sikerrel, és bebizonyította, hogy az angol városi zene képes eljutni a popzene világába.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.