Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C

Esély a devizás casco-károsultaknak

2013. július 16. 13:42
A gépjárműre felvett devizahitelek károsultjaiért emelt szót Nagy Piroska független önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta: hét hónapig küzdött a saját igazáért, míg égül a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PszÁF) június 21-én kedvező határozatot hozott.

„Kötelezem a pénzügyi vállalkozást, hogy a fogyasztókkal szemben a „casco biztosítási díj” devizában történő felszámításából eredően a fogyasztókra terhelt árfolyam-különbözetet, a felszámítással érintett valamennyi fogyasztó számára térítse vissza” - olvasható a PSZÁF határozatában.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon a gépjárműre felvett devizahitelek száma többszöröse az ilyen nemű lakáshitelekének. Nagy Piroska szerint a pénzügyi szervezetek és a politika közös felelőssége, hogy megvizsgálják és kimondják: ez a pénzügyi termék egy hibás konstrukció, alkalmatlan a felmerülő anomáliák kezelésére.

A PSZÁF emellett azt is megállapította, hogy két alkalommal egyoldalú, az előírt határidőnél rövidebb időközben végrehajtott szerződésmódosítás történt. A képviselő arra bíztatta az érintetteket, hogy bátran lépjenek fel, hivatkozzanak a PSZÁF határozatára, ne hagyják szó nélkül a jogtalanságot. Úg ygondolja, hogy a végtörlesztésekből a bankokhoz befolyt 1460 milliárd forint összeg bőven fedezetet nyújt az érintettek kártalanítására.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. 2024. május 16. 13:16 Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2024. május 15. 10:30 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. 2024. május 13. 22:25 A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.  2024. május 10. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.