Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Esély a devizás casco-károsultaknak

2013. július 16. 13:42
A gépjárműre felvett devizahitelek károsultjaiért emelt szót Nagy Piroska független önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta: hét hónapig küzdött a saját igazáért, míg égül a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PszÁF) június 21-én kedvező határozatot hozott.

„Kötelezem a pénzügyi vállalkozást, hogy a fogyasztókkal szemben a „casco biztosítási díj” devizában történő felszámításából eredően a fogyasztókra terhelt árfolyam-különbözetet, a felszámítással érintett valamennyi fogyasztó számára térítse vissza” - olvasható a PSZÁF határozatában.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon a gépjárműre felvett devizahitelek száma többszöröse az ilyen nemű lakáshitelekének. Nagy Piroska szerint a pénzügyi szervezetek és a politika közös felelőssége, hogy megvizsgálják és kimondják: ez a pénzügyi termék egy hibás konstrukció, alkalmatlan a felmerülő anomáliák kezelésére.

A PSZÁF emellett azt is megállapította, hogy két alkalommal egyoldalú, az előírt határidőnél rövidebb időközben végrehajtott szerződésmódosítás történt. A képviselő arra bíztatta az érintetteket, hogy bátran lépjenek fel, hivatkozzanak a PSZÁF határozatára, ne hagyják szó nélkül a jogtalanságot. Úg ygondolja, hogy a végtörlesztésekből a bankokhoz befolyt 1460 milliárd forint összeg bőven fedezetet nyújt az érintettek kártalanítására.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.