Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Megújul a védőnői szolgálat

2013. július 23. 15:44
Átalakuláson megy át a lassan 100 éve megalakult védőnői szolgálat. A változásokról Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos országjáró konferenciasorozat során tájékoztatja az érintetteket.

A kedden megrendezett veszprémi konferencia előtt a politikus sajtótájékoztatót tartott a megyeházán. Elmondta, az országjárás során az ország minden megyeszékhelyét meglátogatja, hogy megfelelő tájékoztatást biztosítson a védőnőknek. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Védőnők Egyesülete aláírásgyűjtésbe kezdett a védőnői szolgálat állami kézbe vétele mellett. Tavaly novemberben egy kormányrendelet alapján, a pótfinanszírozás emelésével a védőnők is fizetésemelést kaptak. Az önkormányzatok azonban ezt az összeget egyéb összefüggő feladatokra fordították. 2005 óta a kötelező átsorolás jellegű béremelésen kívül a védőnők semmit sem kaptak. A májusban megalakult munkacsoportban jelen vannak a társszakmák és a szakigazgatási szervek képviselői is. Jelenleg a várható fejlesztésekről tájékoztatják a lakosságot, valamint zajlik egy ötletbörze is.

Gyarmathyné Doma Gabriella, Bábiné Szottfried Gabriella, és dr. Kovács Zoltán

A védőnői konferenciát dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott nyitotta. Előadást tartott Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos, és Gyarmathyné Doma Gabriella, a megyei vezető védőnő.

Horák János
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.