Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Éjszaka lövöldöztek a Móriczon

2013. augusztus 16. 11:06 // Forrás: mti, origo
Az elkövető az az S. Ábel, akit nem jogerősen két és fél évre ítéltek, mert vérengzésre készült az ELTE-n.

A rendőrség elfogatóparancsot adott ki S. Ábel ellen, aki a múlt éjjel három lövést adott le a Móricz Zsigmond körtéren, majd személyes tárgyait hátrahagyva elmenekült. Az egykori jogászhallgatót azért ismerte meg az ország, mert állítólag vérengzésre készült az ELTE-n. Májusban el is ítélték emberölés előkészülete miatt, de szabadlábon maradt, és ügyvédje szerint fegyvert is jogosan tarthatott.

S. Ábel (b) korábban, a tárgyalásán. (MTI)S. Ábel (b) korábban, a tárgyalásán. (MTI)

A lövöldözés a Móricz Zsigmond körtéri McDonald's gyorsétteremben történt, csütörtök éjjel 11 óra és éjfél között valamikor. A helyszínen péntek reggel már nem voltak rendőrök vagy helyszínelők, de az étterem nem nyitott ki. A dolgozók ugyan az origo tudósítója szerint bementek reggel, és a zárt üvegajtó mögül kémleltek ki a gyülekező újságírókra, később azonban kiragasztottak egy papírt, amely szerint műszaki okok miatt zárva marad a McDonald's. Az étterem fölött a ház falában golyó ütötte sérülés látszik, de az ott lakók többsége nem hallott semmit. Egyikük délelőtt azt mondta, hallott ugyan egy durranást, de azt gondolta, valaki durrdefektet kapott a téren, úgyhogy ki sem ment a zajra.

A Fővárosi Főügyészség 22 rendbeli emberölés előkészülete, valamint súlyos testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat 2010 októberében az akkor még egyetemista S. Ábel ellen, aki a vádirat szerint arra készült, hogy válogatás nélkül 22 embert megöljön egy egyetemen vagy egy fővárosi bevásárlóközpontban.

A Móricz Zsigmond körtéri McDonald's (MTI)A Móricz Zsigmond körtéri McDonald's (MTI)

S. Ábel az eljárás során egy év nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban, illetve az igazságügyi elmemegfigyelő intézetben, ám 2011 novemberében kiengedték. Futó Barnabás, a férfi ügyvédje akkor az Indexnek azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla azért helyezte szabadlábra védencét, mert "semmiféle bizonyíték nincs a bűnismétlés veszélyére".

A felhívás szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség kéri, hogy aki a fényképen látható, jelenleg szökésben lévő Somogyi Ábel Jánost felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-30-444-6218 éjjel-nappal hívható telefonszámot, vagy az ismert 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét. A BRFK azt is kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, ne próbálja meg feltartóztatni vagy elfogni, hívja a fenti telefonszámok valamelyikét.

FRISS (11:30): Elfogta a rendőrség péntek délelőtt azt a férfit, aki előző éjjel három lövést adott le Budapesten a Móricz Zsigmond körtéren és egy ottani gyorsétteremben. A 26 éves budapesti S. Ábelt a XI. kerület egyik egészségügyi intézményének bejáratánál fogták el. A rendőrség lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt folytatja a további eljárást a férfival szemben. A férfit előállították és megkezdték a kihallgatását.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.