Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A bejárás egy nagy buli

2013. szeptember 4. 22:43
Bejárni, vagyis naponta órákat utazni a suli és a lakhely között jó, mert az utazás alatt lehet aludni, csajozni, dumálni, netezni….

Józsi már hatodik éve jár be Tapolca melletti Diszelből Veszprémbe a Jendrassik-Venesz Középiskolába. Szerinte a bejárás a világ egyik legnagyobb találmánya, mert igazi buli. Miért? Ezt az alábbi gondolatsorokból megtudhatjuk.

„Első négy évben, az érettségiig buszoztam naponta oda-vissza 1-1 órát, plusz a buszmegállótól a suliig. Nem mondom, hogy mindig jó volt. Főleg hóban, mínuszokban, meg esőben nem találtam akkora nagy bulinak. De összességében nagyon jó dolog. Mert van időd magadra. Tudsz aludni, barátkozni, nagyokat dumálni, ismerkedni, csajozni, facebookozni. A három csajom közül hármat a buszon ismertem meg. Én imádom a bejárást!”

„Másrészt a bejárás a legjobb alibi. Otthon és a suliban egyaránt lehet rá hivatkozni. Késtem a suliból. Nem jött a busz, lassan jött a busz. Tökéletes alibi! Otthon meg azt mondtam, fáradt vagyok, nem akarok segíteni a ház körül. Kaptam egy egyest. Fáradt voltam. Hétvégén sokáig aludhattam, hiszen hét közben állandóan utaztam. Mindenki megértett, mert bejárós vagyok.”

„Télen, amikor leesik a hó, vagy fagyottak az utak, én biztos nem mentem iskolába. Nem mentem, mert nem jöttek a buszok. Ki sem mentem megnézni. Egész nap tévézhettem, netezhettem, meg barátnőzhettem, ha helyben lakott az alany. Nekem mindig 4-6 nappal több volt az éves szabadságom, szünetem, mint a többieknek.”

fotó: borsodblog.hufotó: borsodblog.hu

„Az is jó benne, hogy minden nap otthon vagyok. Egyedül a szobámba. nem zavar senki. Anyu főztjét ehetem. Kényelemben lehetek. Élvezem az otthon minden előnyét, meg az utazásét is egyben. Ez a lényege a bejárásnak.”

„Két éve, amióta technikusira járok, autózom. haverokkal összeálltunk négyen, én vezetek, ők fizetnek. Baromi jó, mert vezethetek. Ez jobb, mint a csajozás. Sőt elősegíti azt, meg pénzt is keresek. Ez is jó a bejárásba. De a bónuszaimat, a téli pihenőnapokat nem vesztem el. Összességében a világ egyik legjobb dolga a bejárás, mert erősíti a közösségi funkcióimat!”

Pethő Imre
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.