Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A "rezsihazugságot" kritizálta Bajnai

2013. szeptember 6. 13:00 // Forrás: mti
Bajnai nem támogatja a rezsicsökkentést, a szocialista Burány Sándor igen, de a Fidesz szerint egyikük sem tudja, mit beszél.

Az Együtt-PM szövetség vezetője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: már az első rezsicsökkentés is átverés volt, az Orbán-kormány három évében 17 százalékkal nőttek a rezsiköltségek, ezt ugyan csökkentették 10 százalékkal, ám a megszorítások ezt a hatást lenullázták.  A volt kormányfő igazságtalannak és fenntarthatatlannak tartja a mostani rezsicsökkentést. Helyette épületszigetelési, -korszerűsítési programokkal csökkentenék a fűtési költségeket, akár 30 százalékkal. A kiskeresetűeket az egykulcsos adó megszüntetésével segítenék.  Bajnai Gordon ugyanakkor helyeselte a családi adókedvezmény kiterjesztését és a gyed extra tervezett bevezetését.

 A szocialista Burány Sándor sajtótájékoztatón azt mondta, támogatják a Fidesz-KDNP újabb - 11,1 százalékos - rezsicsökkentési javaslatát, mert ha "csepp is a tengerben, enyhíti a családok lassan elviselhetetlen terheit". ugyanakkor hozzátette: bár támogatják a rezsicsökkentést, továbbra is úgy gondolják, hogy megvalósítása igazságtalan, amiért a legjobban keresőknek adja a legtöbb támogatást.  Felszólította a kormányt, dolgozzon ki programot, hogy az a 140 ezer háztartás is kapjon segítséget, akiknél már kikapcsolták az áram-, a gáz- vagy a távhőellátást; illetve fejezze be, hogy bármit ad az embereknek, "sunyi adóemelésekkel, áthárított terhekkel" a háromszorosát veszi vissza.

A Fidesz szerint a baloldali politikusok "össze-vissza beszélnek" a rezsicsökkentésről, nincs nap, amikor ne támadnák azt. A nagyobbik kormánypárt pénteki közleménye szerint "mára nyilvánvaló lett, hogy csak a Fideszre számíthatnak a családok a rezsicsökkentésben, mert ha a bukott baloldalon múlna, újra a magyar családok húznák a rövidebbet".

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.