Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Trokán Anna díjat nyert a fővárosban

2013. szeptember 10. 10:05 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
A legjobb női szereplőnek járó díjat kapta A Tündérlaki lányok című előadásban nyújtott teljesítményéért Trokán Anna, a Veszprémi Petőfi színház színésznője a Városmajori Színházi Szemlén, méghozzá megosztva testvérével, Trokán Nórával, aki a kecskeméti teátrum Chioggiai csetepaté című darabjában játszott.

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében meghirdetett Városmajori Színházi Szemlén hét nem fővárosi társulat nyolc előadását tekinthették meg a nézők június 15. és július 18. között. A veszprémi társulat A Tündérlaki lányok és a Csalódások című produkciókkal szerepelt a seregszemlén. A nyíregyházi teátrum a Black Comedy című előadást hozta a találkozóra, a kaposváriak a Cigánytábor az égbe megy című darabbal vendégeskedtek a Városmajorban, míg a szombathelyi színház a Játék a kastélyban, a beregszászi a Liliomfi, a fehérvári a Család ellen nincs orvosság, a kecskeméti pedig a Chioggiai csetepaté című vígjátékokkal vett részt a minifesztiválon.

Eperjes Károly és Trokán AnnaEperjes Károly és Trokán Anna

A programot szakmai zsűri kísérte figyelemmel. Tagjai voltak: Nagyné Varga Melinda, Budapest Főváros Kulturális Főosztályának vezetője, Pécsi Júlia producer, a KÉK Művészügynökség ügyvezetője, Karsai György színháztörténész, kritikus, egyetemi tanár, Nagyszentpéteri Miklós, az Operaház magántáncosa és Ács Viktória néző. Bán Teodóra a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője a díjkiosztón elmondta, a programban szereplő előadásokra mintegy hatezren váltottak jegyet, s nagy közönségsikert arattak a meghívott produkciók.

Trokán Anna színházi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az eseményen, a díját Csarnóy Zsuzsanna vette át, aki szintén szerepel A Tündérlaki lányok című előadásban.

vehir.hu
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.