Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Veszprém Rock ’n’ roll city!”

2013. szeptember 15. 13:07
Az első RaklappódiuM programjainak túlnyomó része az esőzés miatt ugyan elmaradt, a koncerteket viszont megtartották. Megérte.

A délelőtti Civil Nap programjait teljesen elmosta az eső. Ez rendesen meg is ijesztette az idén debütáló RaklappódiuM szervezőit. A koncerteket végül megtartották, de a versenyek sajnos elmaradtak. A rossz idő ugyan rányomta a bélyegét a fesztivál első felére, de ahogy az esőzés lassan abbamaradt, úgy lett egyre jobb a hangulat.

Az első fellépő – a Bluesberry Band – még viszonylag kevés néző előtt játszott. Az esőfelhők azonban elvonultak, és a rendezvényre lassan elkezdtek érkezni az emberek.

A képre kattintva megtekintheti az rendezvényről készült galériát

Mire a Hollywoodoo zenészei a húrokba csaptak már a rossz idő feledésbe merült, és egyre többen perdültek táncra. Gotthard Ádám (azaz Gotthy) a The Company tagja egy szám erejéig csatlakozott a zenekarhoz, hogy együtt előadják a „Veszprém Rock ’n’ roll city” című szerzeményt, amiből videoklip is készült.

A képre kattintva megtekintheti az rendezvényről készült galériát

A Hollywoodoo koncertje után Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetője és Gotthard Ádám a színpadra szólították Némedi Lajos alpolgármestert, és megköszönték neki a segítséget, amit a rendezvény megvalósulásához nyújtott, majd átadtak neki egy ajándékcsomagot. A politikus elmondta, nagyon reméli, hogy a RaklappódiuM hagyománnyá válik.

A képre kattintva megtekintheti az rendezvényről készült galériát

Némi átrendezés után a The Company tagjai vették át a színpadot. Koncert azonban nem csak a zenéről szólt. A banda egyik tagja, az országos bajnokságon is részt vevő Elekes Csaba (színpadi nevén Dé-Zé) bemutatót tartott Slam Poetryből.

A The Company műsora közben egyre több bő ruhás, kapucnis pulóvert viselő, ferde baseball sapkás fiatal csatlakozott a közönségbe. Ha nem tudtam volna, hogy Hősök koncert lesz, ebből akkor is kitalálhattam volna.

A képre kattintva megtekintheti az rendezvényről készült galériát

A színpad aznapi utolsó átrendezését Czabán Gábor – művésznevén Revolution töltötte ki beatbox bemutatójával. Az este zárásaként a Hősök fergeteges műsort adott elő. Akinek nem kenyere esetleg ez a stílus, az is jól érezhette magát, ha másért nem hát lokálpatrióta indíttatásból.

A képre kattintva megtekintheti az rendezvényről készült galériát

A RaklappódiuM – habár a koncerteken kívül minden programja elmaradt – egy nagyon jó hangulatú és fiatalos rendezvény volt. Érződik, hogy rengeteg lehetőség van benne, remélhetőleg jövőre az eső már nem akadályozza meg a teljes kibontakozását.

Horák János

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.