Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Garantált munkát ígér Bajnai

2013. szeptember 18. 15:48 // Forrás: mti
Minden hat hónapnál régebben munkát kereső harminc év alatti fiatalnak garantált munkahelyet, vagy biztos elhelyezkedést jelentő képzést ígért Bajnai Gordon az Együtt-PM választási szövetség vezetője szerdán.

A volt kormányfő hangsúlyozta, választási programjuk egyik fő üzenete úgy szól, "Gyere haza, maradj itthon!". Az Együtt-PM ezzel a jelenleg külföldön dolgozó fiatalokat akarja megszólítani és hazahívni, mivel az ellenzéki pártszövetség szerint az ő távollétük jelenti a legsúlyosabb problémát ma Magyarországon.

A fiatalok kivándorlásának gondját a "minden problémát propagandaparaván mögé rejtő" Orbán Viktor sem tagadja már - jegyezte meg, hozzátéve ugyanakkor, hogy a kormányfő igyekszik azt kicsinyíteni és elkenni. Erre utal, hogy a miniszterelnök kedden 350 ezer külföldön dolgozóról beszélt, míg korábban Matolcsy György jegybankelnök félmillióra tette ugyanezt a számot - fejtette ki Bajnai Gordon, aki szerint Orbán Viktor azon állítása sem igaz, hogy az elmúlt tíz évben alakult volna ki ez a negatív jelenség, hiszen szerinte a fiatalok nyugatra "menekülése" az elmúlt három évben gyorsult fel. 

Az Együtt-PM negyedmillió új, minőségi és fenntartható munkahely létrehozását ígéri a következő négy évben, emellett vállalja, hogy 2020-ig a 45. helyre hozza fel Magyarország versenyképességét a jelenlegi 63. helyről - mondta Bajnai Gordon, aki a korrupciós mutatókon is javítana: az országot a harmincadik helyhez hozná közelebb a mostani 46. helyről.

Átalakítanák a jelenlegi egykulcsos adórendszert, amelyet Európa legigazságtalanabbjának nevezett, mondván, a munkavállalók 88 százalékát hátrányosan érintette. Bajnai Gordon elmondta, olyan új adórendszert vezetnének be, amely a minimálbéren élőktől kezdve a jóval az átlagjövedelem felett keresőkig kedvezne.

Bajnai Gordon egyébként arra számít, hogy az Együtt-PM húsz százalék körüli eredményt ér majd el a választásokon és így az MSZP-vel képesek lesznek leváltani a Fideszt.

vehir.hu
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.