Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idősbarát díjat kapott Veszprém önkormányzata

2013. szeptember 26. 17:44 // Forrás: MTI
Tizenhárom önkormányzat kapott idén Idősbarát díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) csütörtökön a Parlamentben. A díjazottak között volt Veszprém is.

Idősbarát önkormányzati díjat vehetett át Soltész Miklóstól, a tárca szociális és családügyi államtitkárától és Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkártól Csikóstüttős, Szederkény és Vadna község valamint Vác önkormányzata. Megosztott Idősbarát önkormányzati díjat kapott Budapest VIII. és XI. kerülete, továbbá Budapest IX. és X. kerülete.

Idősbarát önkormányzati különdíjban részesült Alsózsolca, Veszprém, Zalaegerszeg valamint az I. és II. kerületi önkormányzat; utóbbiak azért, hogy közös programot valósítsanak meg.

Idén tizedik alkalommal adták át az Idősbarát önkormányzat díjakat, melyekkel az idősekért végzett munkát és az életminőségüket javító intézkedéseket díjazza az Emmi.

A tárca tájékoztatása szerint az önkormányzatok idősek klubjának létrehozásával, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás biztosításával, a 60 év feletti korosztály igényeinek megismerésére rendszeres szükségletfelmérés elvégzésével, közösségi - esetenként több generációt összefogó – programokkal, személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokkal támogatták a nyugdíjas generációt.

Pályázataikkal azt tűzték ki célul, hogy "az idősek érezzék, hasznos tagjai a közösségnek". Szolgáltatásaikat, programjaikat úgy szervezik, hogy az idősek „a képességeiket, készségeiket idő előtt ne veszítsék el és a megszerzett tudásukat, tapasztalatukat a fiatalabb generációk is hasznosítani tudják - írták a rendezvényről kiadott sajtóanyagban.

Az idős emberek egészségmegőrzéséért, ellátásuk, életminőségük javításáért, kimagasló érdekvédelmi, közösségszervező munkájukért és aktív szabadidős tevékenységük szervezésért "Idősekért Díjban" részesültek önkéntesek, civil vezetők, politikusok és szakemberek is.

Soltész Miklós a rendezvényen egyebek mellett arról beszélt, szüleink, nagyszüleink korosztályainak segítése és a nemzedékek közötti együttműködés erősítése az aktív generációk egyik legfontosabb feladata. A kormány ezért a folyamatos nyugdíjemeléssel, valamint a rezsicsökkentéssel megőrizte és 2012-től emelte a nyugdíjak vásárlóértékét, idén 4 százalékkal.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.