Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Látni és látszani

2013. október 29. 12:24
Ingyenes fényszóró beállítással, cserével és javítással várta kedden délelőtt az autósokat a Veszprém Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Balaton Volán Zrt.

Az őszi-téli időszakban gyakran hallunk olyan balesetekről, amiket a rossz látási viszonyok és a nem megfelelően beállított fényszórók okoznak. A megfelelő fényforrások beállításával és használatával számos baleset megelőzhető. A Veszprém Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Balaton Volán Zrt. közös akciója során, kedden délelőtt ingyenesen elvégezte ezeket a beállításokat és javításokat az érdeklődő autósoknak és kerékpárosoknak egyaránt.

A műhelyben elmondták, hogy sokszor egy esetleges baleset utáni lámpacserénél nem állítják be megfelelően a fényszórókat. Ez a munka alig pár perc alatt elvégezhető, azonban szükség van hozzá egy speciális műszerre is. Gyakran ennek a berendezésnek a hiánya miatt marad el a fényszórók beállítása.

Egy törött búra a műhelyben, cserére szorultEgy törött búra a műhelyben, cserére szorult

Véletlenül csöppentünk bele az akcióba – mondta Brenner Imre, aki 51 éve ül a volán mögött. Feleségével éppen Veszprém felé autóztak, amikor egy közúti ellenőrzés során kiderült, hogy az egyik fényszóró nem működik rendesen. Bírság helyett, most a Pápai úti telephelyre irányították, ahol a szerelők pár perc alatt rájöttek a hibára és ingyen kicserélték a hibát okozó biztosítékot és megfelelően beállították az autó fényszóróit is. Ez egy átlagos szerviz során több ezer forintba került volna. 

A kedd délelőtti akcióban közel két tucat autós vett részt. 

Csepely Máté
Cseh Zoltán
további cikkek
Fának hajtott egy autó Somlószőlősön Fának hajtott egy autó Somlószőlősön Letért az úttestről és fának ütközött egy személyautó a Veszprém vármegyei Somlószőlősőn, a Kossuth Lajos utcában péntek délután. ma 14:12 24 órán át vadásznak a gyorshajtókra 24 órán át vadásznak a gyorshajtókra Az idén is megrendezi Speedmarathon akcióját a rendőrség: a hatóság országszerte vadászik a gyorshajtókra. ma 13:14 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.