Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyógyszertárból és temetőből lopott

2013. november 4. 9:36 // Forrás: VMRFK
Vádemelési javaslattal zárult a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás.

A nyomozás adatai szerint a 41 éves S. Erzsébet helyi lakos 2013. augusztus 26-án az egyik várpalotai gyógyszertárban készpénzt tulajdonított el egy ott sorban álló idős hölgytől. Miközben a sértett odahajolt az asztalhoz, hogy a kiváltani kívánt receptet aláírja, a gyanúsított belenyúlt a vállán lévő táskába és kivett abból egy készpénzt tartalmazó borítékot, amellyel aztán kiszaladt a gyógyszertárból.

Két héttel később, 2013. szeptember 9-én az alsó temetőben nem csupán belenyúlt, hanem magával is vitte a kiszemelt táskát S. Erzsébet. A sírra helyezett táskát tulajdonosa csak pár percre hagyta felügyelet nélkül, amíg elment locsolóvízért. A gyanúsított készpénzt és egy bankkártyát vett ki a szövetszatyorból, majd azt egy szemetesbe dobta. A kártyáról néhány nap múlva pénzt kísérelt meg felvenni egy bankjegykiadó automatából, azonban azt az ATM elnyelte.

S. Erzsébet gyanúsított kihallgatásakor mindkét cselekmény elkövetését elismerte, részletes beismerő vallomást tett.

A Várpalotai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.