Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A strandon lévő koktélbár italpultját törték fel a fiatalok

2013. november 4. 9:37 // Forrás: VMRFK
Azért buktak le, mert a baráti társaság másik négy tagja hajnalban visszavitte az eltulajdonított tárgyakat, de útközben összetalálkoztak a biztonsági őrrel.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta azt a büntetőeljárást, amelyet három huszonéves fiatal ellen folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Fotók: VMRFKFotók: VMRFK

A nyomozás adatai szerint a két soproni fiatal, a 19 éves C. Marcell Huba és a 18 éves H. Márton Ede, valamint harmadik társuk, a 21 éves dunaharaszti C. Attila barátaikkal érkeztek 2013. június 24-én egyikük szüleinek badacsonyi nyaralójába. A délután folyamán a 7 főből álló társaság közös programot szervezett, lementek a helyi strandra, ahol sötétedésig maradtak. Már elmúlt 21 óra, amikor a vízből kijöttek, majd hazaindultak volna, ekkor azonban a három gyanúsított a strand területén lévő koktélbár tárolószekrényét megrongálta – először berúgták, majd kifeszítették annak oldalát –, és onnan szeszes italokat, üdítőket, valamint több üveg cukorszirupot tulajdonítottak el, de még a szívószálakat és a műanyag poharakat is magukkal vitték. Amit első körben nem bírtak el, azért később még visszamentek.

A három fiatal azért bukott le, mert a velük együtt nyaraló barátaik – a cselekmény súlyát felismerve – a hajnali órákban megpróbálták visszavinni és visszatenni a koktélbár italos standjába az eltulajdonított tárgyakat, de az akkora már lelakatolt főbejáratnál összetalálkoztak a biztonsági őrrel. A kaput zörgető négy fiatal történetét, miszerint az italokat a közeli sétány mellett az egyik árokban találták, a biztonsági őr valószerűtlennek találta, ezért értesítette a rendőrséget.

Az eljáró szerv a nyomozást a napokban fejezte be és az ügy iratait a Tapolcai Járási Ügyészségnek továbbította.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.