Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Tízezer liter gázolajat loptak el hajókból Komáromban

2013. november 23. 11:20 // Forrás: mti
Ügyészek, rendőrök és vámosok közösen számoltak fel egy bűnszervezetet, melynek tagjai a komáromi kikötőben a hajókból gázolajat fejtettek le, és értékesítettek. A gyanú szerint orgazdák legalább tízezer liter üzemanyagot vásároltak tőlük - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szombaton.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint csütörtökön este tetten érték egy úszódaru személyzetét, amint egy hajóból a daru titkos tárolójába fejteti át az üzemanyagot. Az összehangolt nyomozás kiderítette, hogy 2013 februárja óta a hajóskapitányok tudtával rendszeresen megcsapolták a kikötő hajók üzemanyagkészletét.

A hajók kapitányai előre tudatták a daru bérlőjével, mikor érkeznek és mennyi üzemanyag maradt az uszály tankjában. Az elkövetők alkalmanként 500-4000 liter mennyiségű gázolajat fejtettek le, literenként 150 forintot fizettek a hajó személyzetének. A tettenéréskor az úszódaru titkos tartályában 900 liter gázolaj várt elszállításra.

A gyanúsítottak a daruból kannákba töltötték az üzemanyagot, melyet 300 forintos literenkénti átlagáron értékesítettek. Az elsődleges információk szerint 2013 februárja és júliusa között legalább tízezer liter gázolajat adtak el.

A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban 45 embert állítottak elő. Az ügyészség öt gyanúsított előzetes letartóztatást indítványozta.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.