Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

A DK nélkül nincs kormányváltás

2013. december 12. 18:41
A Magyar Szocialista Párt és az Együtt PM válaszra sem méltatta a Demokratikus Koalíció tárgyalási ajánlatát, ezért ha Orbán Viktor a helyén marad, az az ő felelősségük – jelentette ki Gréczy Zsolt, a DK szóvivője csütörtökön Veszprémben.

Elindult a Demokratikus Koalíció (DK) választási kampánya. December elején Gyurcsány Ferenc bemutatta azt a 16 pontot, ami kapcsán országos társadalmi vitát kezdeményez a Demokratikus Koalíció – hívta fel a figyelmet  Katanics Sándor, a DK országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében csütörtökön délután Veszprémben. Hozzátette, fordulatra van szükség, le kell térni a jogállamiságot felszámoló útról.

Gréczy ZsoltGréczy Zsolt

A Demokratikus Koalíció nélkül nincs kormányváltás Magyarországon – húzta alá Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. – Meggyőződésünk, hogy részesei leszünk a következő országgyűlésnek, sokkal jelentősebb erővel, mint ahogy azt ma sokan gondolják. Sajnáljuk, hogy a Magyar Szocialista Párt és az Együtt PM válaszra sem méltatta a DK tárgyalási ajánlatát, de továbbra is nyitva áll az ajtónk. Ha nem fogunk össze és Orbán Viktor a helyén marad, a felelősség az MSZP-re és az Együtt PM-re hárul. A DK jelenleg egyedül készül a választásra, mind a 106 jelöltje csatasorban áll – mondta.

Kakuk György, Gréczy Zsolt, Katanics SándorKakuk György, Gréczy Zsolt, Katanics Sándor

Mintegy 70-80 pontban fogalmazza meg választási programját a DK, ebből jelenleg 16 ismert. Kettő, az oktatással kapcsolatos pontra hívta fel a figyelmet Gréczy Zsolt. – Kéttannyelvűvé tesszük az összes általános- és középiskolát, illetve célunk, hogy számítógép kerüljön valamennyi iskolapadba, hogy a legtöbb tantárgyat digitális úton tudják tanítani. Erős felsoktatás nélkül nincs jövője az országnak, ezért újra ki kell nyitni az egyetemeket a diákok előtt. A jelenlegi rendszer több tízezer gyereket elüldözött az országból, meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy minél többen vehessenek részt a felsőoktatásban, illetve azok a fiatalok, akik elhagyták az országot, minél hamarabb visszatérjenek. Ezért cserébe részlegesen tandíjat is kell vállalni, de ennek összege méltányos lesz.

Kakuk GyörgyKakuk György

Kakuk György, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja hangsúlyozta, a 2014-es választás egyfajta népszavazás lesz arról, “maradjon-e az Orbán-rendszer, maradjon-e a maffia állam Magyarországon.” Az említett 16 pont a legérdekesebb ügyekre tér ki, amelyek fontosak mindenkine, aki egy élhető Magyarországot akar látni. Megjegyezte még, akik az elmúlt három évben elhagyták az országot, gazdasági menekültek, akik egyben a társadalom motorjai is. A DK programja, melyet a februári választási kongresszuson véglegesítenek, teljes egészében üzenet azoknak, akik elmentek. Egy normális, demokratikus ország létrehozása szükséges, ehhez kormányváltás kell – zárta gondolatát Kakuk György.


A DK meghirdette a fordulat avagy a visszafordulás politikáját Veszprémben – reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra dr. Mihalovics Péter. A fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett, amíg a kormány Magyarország jövőjének építésére összpontosít és töretlenül halad előre a családok élethelyzetének folyamatos javításán, addig a Demokratikus Koalíció veszprémi helytartója fordulat szükségességét hirdette meg csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Bár a Demokratikus Koalíció új pártként indul a jövő évi választásokon, Katanics Sándort mégsem kell bemutatni a veszprémieknek, hiszen ő is azon szocialisták táborába tartozik, akik élőben, a helyszínen, saját fülükkel hallották legújabb kori történelmünk egyik legförtelmesebb beszédét Balatonöszödön. Ezután a korábban MSZP színeiben induló, majd a nagypolitika világával 2009-ben szakító Katanics maga is több fordulat után jutott el jelenlegi, képviselőjelölti szerepébe – mutatott rá Mihalovics.

Hozzátette, nem kérdéses, hogy Magyarországnak szüksége volt fordulatra, de az 2010-ben már elindult. A választópolgárok többsége addigra már megunta az üres szónoklatokat, az eredmények nélküli ígéreteket, a hazugságokat reggel, délben és este. Ehelyett Magyarország és a veszprémiek támogatják a rezsicsökkentés, a gazdasági növekedés és a családok erősödésének politikáját.

A DK választási programja nem más, mint visszafordulás a leszakadás és kilátástalanság országába, ahol a maffiabaloldal politikusai hazugságok és nokiás dobozok között meghozott döntésekkel adósítják el a családokat, teszik tönkre az országot. Az emberek helyben sem felejtették el az öszödi szónok ámokfutását, ezért arra kérjük Katanics Sándort, ha egy kicsit is szereti Veszprémet, mentse meg a város lakóit a hazugságoktól, és Gyurcsány Ferenctől.

 

Cseh Zoltán
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.