Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Kigyulladt egy Bécs felől közlekedő mozdony

2013. december 24. 0:13 // Forrás: mti
Ütközés miatt kigyulladt egy Bécs felől Budapestre közlekedő vonat mozdonya Öttevénynél hétfő este - közölte a Mávinform.

 A tájékoztatás szerint a RailJet szerelvényen háromszázan utaztak, értük várhatóan mentesítő vonatot küld a vasúttársaság. A közlekedés jelenleg áll a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, jelentős késésekre kell számítani. 

A Mávinform közleménye szerint Győr és Öttevény között történt a baleset 20 óra 20 perckor. Közölték, a személygépkocsi a jól működő fény és fél-sorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre. A mozdonyvezető megpróbálta a vonatot vészfékezéssel megállítani, hogy elkerülje az ütközést, de nem sikerült, a gépkocsit a vonat maga alá gyűrte. Az ütközés következtében a gépkocsi is és a mozdony is kigyulladt. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint egy kilométeren át tolta maga előtt a személyautót a RailJet. A jármű vezetője műszakik okok miatt vesztegelt a síneken, és még időben kiszállt autójából - közölte Kálmán Gabriella. Az autó vezetője a rendőrség ügyeletét értesítette, hogy defektet kapott, ezért nem tudott a vasúti sínekről tovább hajtani.

A Mávinform tájékoztatása szerint a vonaton nem sérült meg senki. A tűz oltását a győri tűzoltók végezték - közölte Albert-Dobos Viktóra, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság szóvívője. Hozzátette, hogy közveszély okozásáért az igazgatóság az autó vezetője ellen feljelentést tett.

A baleset miatt az éjszaka 180-240 perces késések voltak a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.