Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Munkáltatókat tájékoztattak

2014. január 21. 15:54
Fórumot rendezett a kormányhivatal a megye munkáltatóinak kedden a városháza Kossuth termében.

A megjelenteket Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte, kijelentve: visszatértünk egy olyan társadalomhoz, ami a munkát tekinti alapvető értekének, és ebben nagy szerepük van a munkaadóknak, illetve a közigazgatás munkatársainak. Ha ezt folytatni szeretnénk, változatlan összefogásra van szükség.

Az elmúlt egy év számos sikeres statisztikát hozott Veszprém megye számára. Tavaly az országos átlagnál jóval alacsonyabb munkanélküliséget tapasztalhattunk itt. 4000 fővel kevesebben keresnek munkát ma, mint egy éve, összesen nagyjából 13 ezer ember. A munkaügyi központ 98 munkáltatót támogatott tavaly, 97 fő vállalkozóvá válását segítették és több mint ezer fő munkahelyének megőrzéséhez járultak hozzá.

Katonáné Bellovits Andrea, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója beszámolt a pályázatokról – összesen mintegy 13 milliárd forintot osztanak ki a mikro- kis- és közepes vállalkozások szamara munkahelyteremtés céljából. A pályázaton magyarországi telephellyel rendelkező kkv-k vehetnek részt, akik az elmúlt három évben nem indultak ilyen kiírásokon. A pályázat támogatási intenzitása 40-60 % között lehet, függően a beruházás mertékétől és a pályázó besorolásától. A pályázatot postai úton kell beadni február 14-ig, az űrlap a www.kormany.hu címen megtalálható, illetve nyomtatott formában a munkaügyi központban.

A fórum további részében többek között a balesetvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat is megosztották a megjelentekkel.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.