Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Farsang a színházban

2014. január 28. 23:32
Az operett szerelmeseit szólítja meg a Petőfi Színház a február 15-én 18 órakor kezdődő farsangi gálájával.

Az előadáson nem egy konkrét történetet mutatnak be, hanem a legnépszerűbb darabokból láthat részletet a közönség, a színpadi produkciót pedig hajnalig tartó farsangi mulatság követi majd – jelentette be Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház értékesítési vezetője az esemény keddi beharangozó sajtótájékoztatóján.

Kellerné Egresi ZsuzsannaKellerné Egresi Zsuzsanna

Porga Gyula polgármester emlékeztetett: amikor a város átvette a színházat, fontos célként jelölték meg, hogy az intézmény alapfeladata mellett a közösségi élet egyik fő helyszínévé váljon. Egy város életében mindig rangos esemény a bál, amely az idők során mindig a polgárság erejét mutatta. Éppen ezért a polgármester nagy örömmel vállalta a születőfélben lévő hagyomány védnökségét. A színház nemcsak küllemében, hanem tartalmában is méltó díszlete ennek az eseménynek – tette hozzá.

Porga GyulaPorga Gyula

A gálaelőadásban a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, a Mágnás Miska, A víg özvegy, A montmartre-i ibolya, a Bál a Savoyban és a Mária főhadnagy című operettekből csendülnek fel a legnépszerűbb dalok. A pordukcióban színpadra lép Halas Adelaida, Csarnóy Zsuzsanna, Dominek Anna, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba, Szeles József, valamint két vendégművész: Teremi Trixi és az est rendezője, Bozsó József. Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Ábrahám Pál kedvelt dalait 16 tagú zenekari kísérettel és táncos betétszámokkal fűszerezve láthatják a nézők.

A gála jegyára 3800 forintig terjed, aki az ezt követő vacsorán is részt venne, annak ez további kilencezer forintos költséget jelent.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.