Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Közös járőrszolgálatot indít a rendőrség és a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

2014. március 24. 10:26 // Forrás: VERGA Zrt
Közös járőrözéssel szeretnék felhívni a figyelmet az erdők értékeinek megóvására a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. és a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai.

Az Erdők Napja alkalmából az erdészet, a rendőrség, valamint a polgárőrség a pihenőhelyek és tanösvények mentén közösen figyel arra, hogy a természetjárók betartsák az erdei kirándulás írott és íratlan szabályait. Az együttműködő szervezetek áprilisban egy közös kirándulást is szerveznek azzal a céllal, hogy minél több kisdiák megismerje az erdők törékeny szépségét és a környezettudatos erdőjárás alapszabályait.

A Bakonyvidék erdőségeinek nyugalmáért, természeti kincseinek megóvása érdekében a VERGA Zrt. és a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai évek óta közösen dolgoznak. A közös járőrözések, a munkatársak közötti kölcsönös segítségnyújtás nemcsak a kialakított pihenőhelyek épségét és az élőhelyek védelmét szolgálják, de a vadászati tevékenység szabályozásában, bűnmegelőzési feladatok ellátásában is kiemelt jelentőséggel bírnak.

A március 21-i Erdők Napjához kapcsolódó összehangolt akcióban az erdészet munkatársai mellett a rendőrség és a polgárőrség is 2-2 emberrel vesz részt, a járőrözéshez pedig az erdészet terepjáróit használják. Az erdészeti és rendészeti szakemberek célja a mostani, Veszprém, Herend és Zirc térségét érintő járőrszolgálattal az, hogy az erdőterületeken a pihenőhelyek és tanösvények rendeltetésszerű használatát ellenőrizzék, és felhívják a túrázók figyelmét az értékmegóvás fontosságára.

Az együttműködés részeként a szervezők április 3-án egy közös erdőjárást is tartanak majd a Kozmutza Flóra Iskola diákjaival és kísérő tanáraikkal. A kirándulás célja, hogy a felnövekvő generációval is megismertessék és megszerettessék az erdők világát, ami az egyik legfontosabb lépés a természeti értékek védelme érdekében.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.