Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Egy csepp Itália a belvárosban

2014. június 23. 14:40
Igazi olasz kézműves fagyizó nyílt Veszprém belvárosában.

Az alig két hete üzemelő belvárosi Bellamia fagyizó egy olasz franchise egyetlen hazai boltja. A hálózat létrehozását egy olasz testvérpár álmodta meg, azzal a céllal, hogy az igazi olasz fagylaltot népszerűsítsék a világ különböző pontjain.

Székely Viktória, a veszprémi üzlet vezetője elmondta, hogy a Bellamiában kapható fagyik különlegessége, hogy nem tartalmaznak tejet, kivéve a banánt és kókuszt, hiszen ezek ízvilágához elengedhetetlen, hogy valamilyen módon krémessé tegyék őket. A gyümölcsfagyik nyolcvan százalékban az adott gyümölcsöket tartalmazzák. Mivel a hideg édességek egyike sem tartalmaz édesítő – és tartósítószereket, ezért a gyümölcsfagyik mindegyike szezonális. Ahogy Olaszországban, úgy itthon is az a cél, hogy a fagyizó egész évben nyitva tartson. Természetesen a téli időszakban egészen más ízek várják majd a betérő vendégeket, akik haza is tudják vinni a hideg édességeket. 

Az olasz gasztronómiához szorosan hozzátartozó fagyi és kávé mellett, az üzletbe látogatók megismerkedhetnek egyéb különleges olasz italokkal és édességekkel is. Székely Viktória szerint a veszprémiek még bátortalanok és az általuk megszokott ízeket keresik inkább, de napról-napra egyre többen próbálják ki a különlegesebb ízeket.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. ma 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   ma 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. ma 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. ma 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.