Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Díjazták a védőnői munkát

2014. június 27. 13:24
Veszprém Megyei Jogú Város elismerő levelét Lovasné Schampek Ágnes iskolavédőnő vehette át.

A védőnői hivatás elismeréseként 2008-ban június 13-át országosan a Védőnők napjává nyilvánították. A prevenciós szolgálat közel egy évszázada működik országunkban, mindenki számára elérhető, népegészségügyi szempontokat szem előtt tartó ellátási forma, különös tekintettel a várandós anyák, a csecsemők, a kisgyermekek, az iskoláskorúak egészségének védelmében, egészségfejlesztő magatartásuk kialakításában. A védőnői szolgálat hungarikum, mivel ilyen szervezett formában csak Magyarországon létezik. 

Lovasné Schampek Ágnes veszi át az elismerést Némedi LajostólLovasné Schampek Ágnes veszi át az elismerést Némedi Lajostól

A Védőnők napja alkalmából a Magyar Védőnők Egyesülete Veszprém Megyei Szakosztálya és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve szervezésében szakmai napot tartottak pénteken, ahol elsimerő okleveleket és szakmai elismeréseket is átnyújtottak.

Veszprém Megyei Jogú Város elismerő levelét Lovasné Schampek Ágnes iskolavédőnő vehette át Némedi Lajos alpolgármestertől. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által Pro Sanitate elismerésben részesült dr. Placsekné Máj Zsuzsanna bakonyszentkirályi területi védőnő, elismerő oklevelet kapott Bressel-Klein Annamária, valamint a Várpalota Védőnői Szolgálat. 

Cseh Zoltán
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.