Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A legdrágábbra vigyáznak

2014. június 27. 15:04
Semmelweis Ignác születésének 196. évfordulója alkalmából a hagyományokhoz híven idén is átadták többek között az év adjunktusa, és az év szakdolgozója díjat is csütörtök délután a Veszprém megyei kórházban.

Rövid megemlékezéssel nyitotta meg az eseményt Rácz Jenő, az intézmény igazgatója. Elmondta: életének 66. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a veszprémi kórház radiológus főorvosa, Beéry Iván.

Gyertyagyújtás után Horváth Ferencné ápolási igazgatója kezdte a köszöntést, melynek során elmondta: Az ünnep alkalom  a megállásra, a vissza – és előre tekintésre, és  hogy értékén szemléljék azt amit már elértek, és amit még el szeretnének érni. Kiemelte: Semmelweis Ignácra, mint szakmai és erkölcsi mintára tekintenek, akinek közel két évszázaddal ezelőtti felismerései a fertőtlenítéssel kapcsolatban ma is időtállóak.

A Csolnoky Ferenc Kórházban dolgozók munkájának, hivatásszeretetének nagyszerűsége véleménye szerint abban rejlik, hogy küzdenek a kórházukban folyó ellátás napi teljesítéséért. Nehéz, sokszor embert próbáló küzdelem ez.”  - folytatta. Majd hozzátette:


„Csak előre vezető, küzdelmes szolgálat létezik mindannyiuk számára, ahol a beteg üdve, a legfőbb törvény”.


Az ünnepségen Dr. Sydó Tibor osztályvezető főorvos prezentációjában ismertette az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapat terheléses vizsgálatait a 2011-2014 közötti időszakról. Elmondta, az élsportolók között egyre gyakoribb a haláleset, ezért ők különlegesebb figyelmet igényelnek. Előadásából többek között megtudtuk, hogy Ruesga, Ugalde, és Terzic milyen mutatókkal rendelkezett a mért időszakban.

A Magyar Egészség Napja alkalmából Dr. Lakatos László belgyógyász, gasztroenterológus főorvos a Szakmai Vezető Testület Ajánlása alapján Dr. Kiss Attilát, az Urológiai osztály adjunktusát, Dr. Németh Zsoltot, a Szülészet-nőgyógyászati osztály adjunktusát, és Dr. Szukop Ágotát, a Belgyógyászati Centrum adjunktusát másodfőorvossá nevezte ki.

Orvosi munkássága alapján főigazgató úrtól adjunktusi kinevezést kapott: Dr. Bellér Zsuzsanna Központi Aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály szakorvosa, Dr. Gáspár I. Levente  Szülészet-nőgyógyászati osztály szakorvosa, Dr. Hanich Beáta Központi Aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály szakorvosa és Dr. Pintér László Ferenc a Traumatológiai Ortopédiai és Szájsebészeti Mátrix osztály szakorvosa.

Az Igazgatói Dicséretek mellett díjazták annak a szakdolgozónak a munkáját is a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ajánlása alapján, akik az előző esztendőben kimagasló teljesítményt nyújtottak, melyet idén Kovács Melinda, Belgyógyászati Centrumának endoszkópos szakasszisztense vihetett haza. 

Az év szakdolgozója díjjal idén, -melyet a kórház és a kórház egyik szponzora ajánlott-Németh Zoltánné büszkélkedhet, akinek a Kórház vezetése és a szponzor a nagyrabecsülését kívánja kifejezni a közvetlen betegellátásáért.

A rendezvényen közreműködött a Cholnoky Kórház nyugdíjas kamarakórusa.

Gesztesi Ákos

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.