Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C

Költözik a kormányablak

2014. július 25. 10:01
Hétfőtől új helyen, a Járási Hivatal épületében, a Bezerédi utcában működik a veszprémi kormányablak.

A hétfőn nyíló kormányablakot pénteken mutatta be a sajtónak dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és Takács Szabolcs kormánymegbízott.

dr. Kovács Zoltándr. Kovács Zoltán

A felújított épület egyik lelke lesz a kormányablak – fogalmazott dr. Kovács Zoltán, aki emlékeztetett: a közigazgatási rendszer átalakítását dr. Navracsics Tibor kezdte meg 2011-ben. A folyamat persze nem megy végbe egy csapásra: még egy ideig lesznek párhuzamosságok az ügyfélszolgálatokban, de a végső cél, hogy a kormányablakok több mint kétezer ügykört képesek legyenek kezelni, az okmányirodák szerepét például már most betölti.

Takács Szabolcs kormánymegbízott kifejtette: hétfőn 13 munkaállomással és két fotófülkével kezdi meg működését a Bezerédi utcai kormányablak, ami reggel nyolctól este nyolcig tart nyitva.

Takács SzabolcsTakács Szabolcs

Ezzel együtt az okmányiroda nyitva tartása változik: hétfőtől csütörtökig 8-15 óra között, pénteken nyolctól délig tart nyitva. Az eddig az Óvári Ferenc utcában működő kormányablak pénteken fogadott utoljára ügyfelet.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.