Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Műtőket avattak

2014. október 9. 22:14
Utolsó előtti fázisához érkezett a kórház nagy strukturális fejlesztése, csütörtökön új szülőszobákat és műtőket adtak át.

A 2009. végén elkezdett nagyszabású, összesen összesen 4,794 milliárd forint költségvetésű projekt keretében korábban már átadták a gyermekintenzív osztályt, ezúttal pedig műtőket, szülőszobát alakítottak ki és kórtermeket újítottak fel. Többek között nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették az épületgépészeti rendszereket, megújultak a gyenge- és erősáramú rendszerek, megtörtént az orvosigáz-hálózat cseréje, újjáépítették a vizesblokkokat, kijavították a falak felületi hibáit és az épületrész belső festése is megújult. A szülőszobák kialakításánál tervezési szempont volt a diszkréció, a bababarát kórház megteremtése, amely a pályázati szempontoknak megfelelően egy szülőágyas, „szülőkádas” megoldással valósult meg - ismertette a projekt részleteit dr. Czinkotay Frigyes projektmenedzser. 

Kattintson a képre galériánkért!

Rácz Jenő igazgató történelmi távlatokba helyezve a projektet kifejtette: 1300 milliárd forint fejlesztést történt a magyar egészségügyben a rendszerváltás óta. Azóta teljesen új gyógyszerek kerültek be a rendszerbe, olyan biterápiás eszközöket alkalmaznak, amelyek egy év tizede még ismeretlenek voltak. Örülünk annak, hogy a modern eszközök mindennaposnak tűnnek már, de egyben büszkének is kell lennünk rá, hogy mindezt elértük. Az igazgató az ebben a folyamatban miniszterként és képviselőként betöltött szerepéért Csolnoky Ferenc emléklapot adott át dr. Navracsics Tibornak. 

"Életem során többször voltam ebben az épületben egészségesen, mint ahány napot betegen itt töltöttem, és ez jó jel, mert azt mutatja, hogy sok fejlesztést adhattunk át, olyan megújulási folyamat része a kórház, ami által sokkal hatékonyabban szolgálja majd a megye polgárait" - jelentette ki a parlamenti képviselő. Navracsics Tibor kifejtette: a szülészet az egészséges emberek osztálya, ahonnan újabb életek sarjadnak. A közösség egy olyan beruházással gazdagodik, ami emberibbé teszi a környezetet az édesanyák és újszülöttek számára.

dr. Navracsics Tibordr. Navracsics Tibor

A veszprémi kórházban dolgozókkal kapcsolatban kijelentette: ők nemcsak a tudásukat, de lelkiismeretüket, hitüket és egész személyiségüket befektetik a gyógyításba, ezért fontos, hogy a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsuk nekik. Nemcsak korszerűsödés, újjászületés is zajlik az intézményben, így az eddig is jó nevű veszprémi kórház országos szinten is az élvonalban foglalhat helyet. 

Porga Gyula polgámester hangsúlyozta: mostantól a Veszprém környéki betegek ellátása nemcsak az orvosok, szakápolók lelkiismeretes munkája miatt lesz biztosított, hanem a szükséges infrastruktúra is rendelkezésre áll. Boldogok lehetünk, hiszen olyan professzionális eszközök kerülnek az itt dolgozók kezébe, amit megérdemelnek.

Porga GyulaPorga Gyula

Igazán nagy szükség volt a szülészet megújulására, ugyanis az elmúlt időszakban már többen születtek a környéken, mint ahányan meghaltak. A polgármester hozzátette: bízik abban, hogy az új szülészeti termek rugalmasabb lehetőséget teremtenek arra is, hogy az édesapák is részesei lehessenek a születés csodájának. 

A köszöntő beszédek után a meghívott vendégek bejárhatták a most átadott helyiségeket, mielőtt azokat a kórházi előírásoknak megfelelően fertőtlenítik és sterilizálják.

Galéria
Helyek, amiket nem szívesen látna élőben: műtők
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.