Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Apró tapsok okoznak nagy örömöt

2014. október 26. 14:51
Lelkes, ám annál kritikusabb közönség előtt játszik manapság Kovácsovics Fruzsina. Így volt ez Veszprémben is a közelmúltban. A koncert után beszélgettünk vele Csillag születikről, gyerekekről, jövőképről.

A hét évvel ezelőtti Csillag születik című tehetségkutatóban tűnt fel az akkor 18 éves Kovácsovics Fruzsina. Évekig vitte a lendület, de egy idő után ráébredt, más területen érzi igazán jól magát. - "Abban az időszakban sok jó és rossz dolgok ért, de a végeredmény egyértelműen pozitív" - emlékezett vissza érdeklődésünkre. - "Rengeteg új impulzus ért, szinte végig sokkban voltam a műsor alatt, nem is igazán emlékeszem a történtekre, csak a végén ébredtem fel."

Kovácsovics Fruzsina a veszprémi fellépése alkalmávalKovácsovics Fruzsina a veszprémi fellépése alkalmával

Ezt követően elindult az ilyenkor szokásos gépezet. - "Egymást követték a koncertek, rengeteg fellépésem volt és azt hittem, erre vágyom, de egy idő után úgy éreztem, ez nem az én stílusom. Nagyon monoton volt minden, nem éreztem jól magam ebben a világban" - indokolta, miért tűnt el néhány év után.

Nem sokkal később gyerekdalokat énekelve került rivaldafénybe. - "Egyre több gyerekeknek szóló ének jutott az eszembe, de ebben semmi tudatosság nem volt, végül egy lemezre való gyűlt össze, ami meg is jelent 2012-ben Elfeledett mézescsók címmel. Közben elvégeztem a tanító- és óvóképző, így gyakorlatilag azzal foglalkozom, amit szeretek: hét közben óvónéni vagyok, hétvégén pedig gyerekek előtt énekelhetek. Újra szerelmes lettem a zenébe" - mondta mosolyogva.

Nagy sikereket ért el korábbi dalaival is, de a gyerekeknek szóló albumra a legbüszkébb, amit Fonogram-díjjal is elismertek. - "Az előző lemezeim mind egy közös munka gyümölcsei voltak, más emberek dolgoztak értem, de ebben az esetben a saját tevékenységemet díjazták, erre sokkal büszkébb vagyok" - vallotta. Az albumon három kortárs költő verseit zenésítették meg, a többi Fruzsina saját szerzeménye, a zenéket pedig testvérével közösen alkották.

Jól érzi magát a bőrében, ez a veszprémi koncerten is látszódott, a kicsik pedig egyre bátrabban táncoltak vele együtt a színpad előtt és lelkesen tapsoltak. - "Imádom a munkám, a fellépéseket, a gyerekeket és még szerelmes is vagyok" - foglalta össze élete jelenlegi helyzetét Kovácsovics Fruzsina.

 

Cseh Zoltán
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.