Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

2015 a kecske éve

2015. január 1. 10:40 // Forrás: vgeo.hu
A kínai naptár szerint a kecske éve a nyugalom és a szép remények éve lesz. Összeszedtünk pár dolgot arról, hogy a kínaiak mit jósolnak nekünk az előttünk álló időszakra.

A kínai asztrológusok évezredek óta foglalkoznak csillagjóslással, mely lenyűgözően bonyolult keleti tudomány, napjainkban pedig már a nyugati világban is hódit.

A holdfázisokon alapuló kínai naptárban egy holdév hat 29 napos kishónapból és hat 30 napos nagyhónapból áll, ami körülbelül háromévenként kiegészül egy hónappal. A kínai újév mindig valamivel később kezdődik a mi nyugati naptárunknál.

A kecske éve legközelebb 2015. február 19. és 2016. február 7. közé esik.

A kínai asztrológia szerint a kecske jegyében egy nyugodtabb év vár minden emberre, különösen igaz ez a jegy szülötteire. 2015 az előző évek megpróbáltatásai után végre nyugalmat hoz, amihez természetesen rögös út vezet. A kecske évében nyugvópontra jutnak a vitás kérdések és eredményes lezárásra kerülnek a nagyvilág korábbi szembenállásai.

A kecske éve színes, tele van újító ötletekkel és új stílussal a művészeti és a kulturális életben egyaránt. A kínai asztrológiában az évet mindig a lehető legszebb reményű évek egyikének tartják, ami a gyógyulás és kibékülés reményét is magában hordozza. Emellett néhány kimagasló sportolói eredményt is várhatunk az évtől. Azt mondják, hogy a kecske évében önkéntelenül is humanitárius szűrőn át szemléljük az élet eseményeit, ami az orvostudományt is áthatja. Éppen ezért a gyógyítási módszerek és a gyógyszerkutatás révén hatalmas előrelépés várható.

A jövendölés szerint sok ember fog szembenézni a korábban elfeledni kívánt egészségügyi problémáival, ezért sokan lesznek azok, akik egy egészségesebb életmódra próbálnak majd váltani. 

Sajnos a kecske éve tartogat néhány természeti csapást is, amelyek közül néhány a globális felmelegedéssel és a mostanában tapasztalható éghajlatváltozással függ össze. A leginkább érintett területek lakossága kivételesen nem marad majd magára, hiszen a világ összefog értük. Ezek miatt valószínűleg előtérbe kerülnek majd a jövőbeni katasztrófák megelőzésének kérdései is, és hangsúlyossá válnak a humanitárius szempontok is.

2015 minden állatövi jegy szülöttének lehetőséget ad arra, hogy bizonyos tulajdonságokat fejlesszen, míg más tulajdonságokat háttérbe szorítson. Egyesek felismerik majd, hogy a csak az anyagiakra koncentráló életmódjuk mennyire ártalmas és kártékony, ezért részben elfordulnak a munkahelyi sikerek hajszolásától, és felismerik a harmonikus családi élet értékeit.

A kecske által uralt évek:

  • 1955. január 24.-1956. február 10.
  • 1967. február 9.-1968. január 28.
  • 1979. január 28.-1980. február 15.
  • 1991. február 14.-1992. február 2.
  • 2003. február 1.-2004. január 21.
  • 2015. február 19.- 2016. február 7.
  • 2027. február 6.-2028. január 25.
  • 2039. január 24.- 2040. február 11.

A kecskéről általában

A kecske évében született emberek általában elégedettek önmagukkal, derűsek, nagyra törő álmaik vannak, kreatívak és közvetlenek embertársaikkal is. A kecske konfliktuskerülő típus, így kihátrál minden nehezebben megoldható helyzetből. Az állat a művészetek évének szülötte, ami meg is látszik a többi emberhez mért jóval kreatívabb gondolkodásában is. Általában szerény természete van, a szerelemben pedig az érzelmeit kimutató valódi társat keresi, hiszen mindennapos visszaigazolásra van szüksége. A kecske szeret szabályok szerint élni, ezért az általa biztonságosnak vélt határvonalakat sem mindig lépi át. A munkahelyen beosztottként viselkedik jobban, ahol nem kell nagy felelősséggel járó döntéseket meghoznia.

Ge. Á.
további cikkek
A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. tegnap 11:10 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. 2024. május 17. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.