2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna névnap

Brusznyai nagysága elérhetetlen

Brusznyai Árpád halálának évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Jobbik veszprémi szervezete péntek kora este.

Murányi Levente, az '56-os Pesti Srácok Intézet vezetője felszólalásában hangsúlyozta: egyes tanítók kezdik átváltoztatni 1956 lényegét, ezzel párhuzamosan néhány politikai szervezet ki akarja sajátítani a szabadságharcot.

Murányi LeventeMurányi Levente

“A világtörténelem legtisztább forradalma zajlott hazánkban, vegytiszta szabadságharc, az emberek csak a szabadságukért küzdöttek” - húzta alá. Hozzátette: Brusznyai hatalmas erkölcsi magasságokba emelkedett, tisztában volt saját lehetőségeivel, mégis haláláig megőrizte a korrekt polgári magatartást. Sorsának szomorú befejezésével kapcsolatban megjegyezte, “Papp János 'szar alak' volt, mindent megtett annak érdekében, hogy Brusznyait kivégezzék, pedig korábban ő mentette meg az életét” - emlékeztetett. 

Varga-Damm AndreaVarga-Damm Andrea

Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselőjelöltje megemlékező beszéden úgy fogalmazott: 

“Brusznyai nagysága számomra elérhetetlen, semmilyen szempontból nem tudok felnőni hozzá”.

Mint emlékezett, a tanár úr klasszikus jó gyerek volt, szeretettel teli családban nőtt fel, a  tanulmányi eredményei alapján pedig elmondható, világhírű professzorrá is válhatott volna. 

A beszédeket követően a jelenlévők kötetlen beszélgetéssel emlékeztek meg a hősről, majd közösen megkoszorúzták Brusznyai Árpád emlékszobrát a Lovassy iskola előtt.