Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Világot hódítana a kis gömböc

2015. január 18. 13:49 // Forrás: Millasreggeli.hu
Január végén magyar csapatnak drukkolhatunk a Bucuse d’Or döntőjén, a világ legrangosabb szakácsversenyén.

A 2013-as siker után most Molnár Gábor versenyezhet a világ 24 legjobb séfje között – csapatával hónapok óta készülnek a megmérettetésre - írja a Millásreggeli rádióműsor weboldala.

Versenyunkájukat a Gömböc inspirálta, a hús- és halételt innovatív módon, de a magyar gasztronómia hagyományait is felhasználva készítik majd el. Molnár Gábor és a hazai csapat – Pohner Ádám commis és Vomberg Frigyes edző – a Bocuse d’Or második napján, január 28-án versenyez, a zsűriben Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke pontoz majd a 24 nemzet képviselői között.

Molnár Gábor (fotó via millasreggeli.hu)Molnár Gábor (fotó via millasreggeli.hu)

A döntőt a névadó, Paul Bocuse szülővárosában, a SIRHA szakkiállítás keretein belül rendezik meg, amelyre közel kétszázezer szakmai résztvevőt várnak.

A csapat felkészülése október végén kezdődött és most ért utolsó szakaszához. A csapat a hátralévő napokban a teljes versenyprogramot többször lepróbálja, szimulálja a lyoni versenybox pontos méretére kialakított gyakorlókonyhában.

A Gömböc, mint a húsétel formájában és egyes köret-elemekben is visszatérő motívum, a magyar kreativitást, találékonyságot fejezi ki. A forma folyamatosan mozgásban van, amíg eléri egyensúlyi pontját – ez a dinamizmus jellemző a versenyzőre és a mindig változó, fejlődő budapesti gasztronómiára is.

A tál, egyben a hazai vendéglátás „stabil pontját” azok a kulturális értékek, alapanyagok és tradíciók adják, amelyből a csapat is merített a versenymunkák kialakításakor. Megjelenik például a bezdáni paprika, nagymamáink legfinomabb pecsenyéinek intenzív ízei, vagy a klasszikus marinált zöldségek és a torma.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.