Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szabálytalan kampány

2015. január 28. 13:54
Jogtalan kampányeszközökhöz nyúlt Kész Zoltán, a baloldal támogatását élvező független országgyűlési képviselőjelölt.

Szerdán a város több pontját ellepték Kész Zoltán országgyűlési képviselőjelölt kampánytáblái. A kihelyezett plakátok nagy részét közlekedési táblák oszlopára erősítették fel. 

Megkeresésünkre a Magyar Közút Veszprém Megyei Igazgatóságán elmondták, hogy a közlekedési táblákra jogtalanul helyezték ki a képviselőjelölt kampánytábláit, hiszen a közúti táblákon tilos hirdetni, és erre engedélyt sem lehet kérni. 

Mivel az említett útszakaszok az önkormányzat hatásköre alá tartoznak megkérdeztük a Városüzemeltetési Irodát is, ahol elmondták, hogy a KRESZ egyértelműen tiltja a közúti táblákon való reklámcélú hirdetéseket. 

"Tilos feltüntetni hirdetést és reklámot közúti jelzésen, annak tartóelemén, vagy bármely más forgalom szabályozására, vagy védelmére szolgáló berendezésen, úttartozékon."

Az Országos Választási Iroda tájékoztatása szerint, ha valaki bejelenti a  jogtalan kampányplakátokat, a kihelyezői ellen bírságot is szabhatnak ki.  

vehir.hu
további cikkek
Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. ma 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára választás 2024 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára Kiderült, hogy a kormánypártok mely politikusai szerepelnek majd a listán a június 9-ei európai parlamenti választásokon. A listavezető Deutsch Tamás, a huszonegy fő között pedig egy veszprémi politikus is van. 2024. április 11. 14:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.