Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Nem akarta abbahagyni ezt a "játékot"

2015. március 8. 21:00
Hölgy olvasónkat hónapokig zaklatta egy férfi telefonon és interneten, tettlegességig sosem fajult a dolog. A rendőrséghez nem akart fordulni, ehelyett minket keresett meg vele, hogy felhívjuk a figyelmet az internetes zaklatás problémájára.

Azért, mert Veszprém nem tartozik a nagyvárosok közé, és gyakorlatilag alig, vagy nagyon kevésszer hallunk az internetes zaklatásról a városunkkal kapcsolatban, még nem jelenti azt, hogy nem fordul elő. Sőt! Ami a közbiztonságot illeti, Veszprém a legbiztonságosabb városok közé tartozik, de az interneten bárkinek szabad a pálya.

Olvasói levélben érkezett hozzánk egy történet, amelyet egy olyan lány írt - nevezzük Évinek - akit hónapokig zaklatott nemcsak interneten, hanem telefonon is egy közeli településen élő 29 éves férfi - legyen a neve Jancsi. A történet abszurduma, hogy Jancsi nem csak Évit, hanem barátnőit sem hagyta békén. Az eset 2 éve kezdődött.

2013-ban kaptam egy zavaros szövegű üzenetet, amiről azt hittem először, hogy randira akarnak hívni. A számot nem is ismertem, ezért azt hittem, hogy nem is én vagyok a címzett. Erre először kedvesem reagáltam, hogy valószínűleg félreküldte az üzenetet, a válasz pedig elég lekezelő volt rá”-áll a levélben.

Évi a levélben megírta azt is, hogy olyan munkát végez, amelynek okán nyilvános az elérhetősége.

„Később további zavaros üzeneteket is kaptam a leglehetetlenebb időpontokban, napjában akár többször is, amelyekben hol bókokat, hol pedig érthetetlen zagyvaságokat írt. Az volt az érzésem, hogy ez az ember nem normális. Ezek után írtam neki én is, és a párom is, hogy hagyjon békén, de ő továbbra sem akarta abbahagyni ezt a hülye játékot. A facebooknak és a telefonhívásoknak köszönhetően kiderítettük, hogy kiről van szó, de mivel nem jutott tettlegességig a zaklatás, békén hagytuk, hátha abbahagyja, és a rendőrök amúgy sem tudnának mit kezdeni.”

Amikor Évi beszámolt erről barátnőinek és kollegáinak, kiderült, hogy őket is ugyanaz a személy zaklatta, és ők sem fordultak hivatalos szervhez emiatt.

„Onnan is gondoljuk, hogy a srác nem normális, hogy a facebook oldalán sorra megosztogatja azokat a leveleket és sms-ket is, amelyeket én, vagy a barátnőim küldtünk neki. Ekkor fedeztük fel, hogy lányok képeit osztogatja meg, és kommentálja. És az is furcsa volt, hogy orvosi leleteiről is töltögetett fel képeket.”

„Az egész csak úgy egy éve abbamaradt, nem hallottunk róla semmit, egészen addig, míg kiderült: egy távoli ismerősömet nemrég szintén ugyanígy zaklatta.”

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.