Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Film készül a Snétberger Zenei Tehetség Központról

2015. március 11. 10:29 // Forrás: filmvilag.blog.hu
Egy különleges lehetőség kiutat kínál-e az útvesztőből, vagy kőkemény próba elé állít? Vajon megvalósítható az álom egy távoli borsodi településről?

Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező (Puskás Hungary, Sejtjeink, Ítéletlenül, Ózd sorozat, Ballagás) legújabb filmje, a tititá március végén kerül a mozikba.

A történet egy 18 éves srácról, Antiról szól akinek szenvedélye a gitározás. Az ország egyik távoli szegletében, romatelepen él. Váratlan lehetőség éri, amellyel kitörhet kilátástalan helyzetéből. 60 fiatal társával együtt felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba. A komfortos világ ígérte elvarázsolja a fiatalembert. Csodát remél. Azonban hamar kiderül, hogy hátránya hatalmas, még roma diáktársaihoz képest is. Nem ismeri a kottát, nincs támogató zenészcsalád a háttérben, nem szokott a rendszeres gyakorláshoz.

Az egészestés dokumentumfilm magyar premierje március 25-én lesz az Uránia Filmszínházban, ezt követően pedig több magyar mozi is műsorára tűzi. A hazai forgalmazást követően több külföldi országban is bemutatják majd.

Csepely Máté

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.